9 країн створили центр по протидії кібератакам

У липні до його роботи приєднаються ще більше країн

Декілька членів ЄС і НАТО у вівторок підписали угоду про створення у Гельсінкі центру, який займатиметься вивченням способів протидії кібератакам, пропаганді та дезінформації.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

США, Британія, Франція, Німеччина, Швеція, Польща, Фінляндія, Латвія та Литва підписали меморандум про членство в центрі. Очікується, що у липні до роботи центру приєднаються більше країн.

Центр буде розташований у Гельсінкі. До його діяльності будуть залучені експерти з країн-учасниць.

Керівна група центру в середу має провести своє перше засідання. Очікується, що буде сформована команда з десяти осіб, які будуть працювати у центрі.

«Центр є реальним стимулом для співпраці між ЄС і НАТО. Гібридна діяльність стала постійним елементом європейської безпеки», – сказав міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

За його словами, новий центр покликаний підвищити обізнаність щодо гібридних загроз.

Річний бюджет центру становитиме близько 1,5 млн євро. Половину бюджету забезпечуватиме Фінляндія, решту – інші члени.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...