Агресори - не ми, тож і санкції - не на нас

Нам доконче потрібні оті стандарти НАТО

Десь із рік тому, перебуваючи вчергове в дорозі, увімкнув у готелі телевізора, а він чомусь увімкнувся точнісінько на якійсь черговій "п'ятихвилинці ненависті" у виконанні першого аналу роїського телесрачення. Ну, так вийшло, сам би я туди не тицявся, давно вже їх не дивлюсь взагалі, пише Борис Немировський ("Дід Панас"), повідомляють Патріоти України.

І щойно увімкнув - чую, як якась тітонька репетує: "Ви далжни к нам с уваженієм атнасіться, ми - ядєрная дєржава!".

Що було далі - не знаю, бо вже перемкнув. Але запало в пам'ять, бо подумалося: зайвохромосомні й справді геть поплутали повагу та страх, для них боятися - означає поважати. Нема сенсу пояснювати їм, що це не так, ліпше зробити, аби вони самі тебе боялися - щоправда, це все одно не означатиме поваги з їх боку, бо цього поняття в них, здається, в лексиконі просто нема.

Проте, з тієї пори, як я почув про оту "ядрьону дєржаву", в них встигли впасти декілька ракет, накритися декілька супутників, розбитися декілька бойових літаків. Рік тому на параді загорілася їхня картонна "Армата". Потім почалася ота чудасія з флотом: то "Отмірал Кузя" "робить шапку", застрягає на півдороги до Сирії, а діставшись туди, починає хвацько топити власні літаки в морі; то "Отмірал Гнидорович", щойно підгрібши до тієї ж Сирії, отримує пробоїну від іржавої рибачої лайби, тепер отой барановоз-розвідник виявився потопленим спецзагоном румунських вівців з бойового скотиняковоза "Ашот-7". А напередодні, до речі, впав і віджався бурятський МІГ-31 - то вже не про флот, а знову ж таки - про супер-пупер-сучасні літаки...

Весь світ ірже та регоче з тих недолугих. Весь світ відмовляється купувати оту їх кривоствольну зброю, виготовлену криворукими Лєвшами. А вони то змушені пояснювати, що не змогли відбитися від американських "Томагавків", бо ж "земля крива", то розповідати, що "мати всіх бомб - то фігня, в нас кращі бомби є", а то просто позичати в Сірка очі та мурмотіти про якусь нетрадиційну, надсекретну зброю, яку ось-ось випробують і тоді вже всім точно гаплик настане. "Лучі смєрті" чи шось таке, я не знаю... Який вже там страх, не кажучи вже про повагу? Найліпше той страх демонструють ізраїльтяни: літають до Сирії та винищують з повітря склади зброї, що її настамнєти передають Хізбаллі, а разом з ними - і самих настамнєтів.

Посміялися, хороші мої, покепкували? А тепер - от вам величенька така ложка дьогтю. Єдині, з ким вони здатні воювати - це ми. Аби вбивати наших хлоп'ят на захоплених нечистю Донеччині та Луганщині, їх застарілих пукалок вистачає. Тому що в нас - такі ж застарілі. І ми, й вони виросли з однакових збройних складів та танкових депо часів СРСР, і рівень розвитку зброї в нас із ними - однаковий. Ну, може, нині, на четвертий рік війни, ми їх в чомусь випередили, але ще далеко не відірвалися, як відірвалися від їх музейних експонатів вже не тільки американці з європейцями, а й індійці. Ми воюємо, на жаль, такими ж музейними експонатами. І це прикро.

Це не означає, що нам їх треба боятися чи, як вони самі кажуть, "поважати". Це означає, що нам доконче потрібні оті стандарти НАТО, оті американські, європейські та ізраїльські інструктори, а надто - нам потрібна будь-яка новітня зброя. "Москітний флот" на Чорному морі, бойові дрони, системи перехоплення та подавлення зв'язку і багато-багато чого іншого. Щоправда, в нас є шанси оте усе отримати, бо агресори - не ми, тож і санкції - не на нас. Але поки що загалом все залишається на одному рівні - і це засмучує.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...