Балчун отримав сигнали від китайців про можливе фінансування будівництва високошвидкісної залізниці

Хто б ще дороги збудував

Голова правління “Укрзалізниці” (УЗ) Войцех Балчун за підсумками візиту в Китай заявив, що отримав сигнали від китайської сторони про можливе фінансування будівництва високошвидкісної залізниці в Україні, інформують Патріоти України, з посиланням на ЦТС.

З розмов з топ-менеджерами CRRC виношу враження про їхню готовність розглядати питання фінансування HighSpeed в Україні. Але це вже тема високого урядового державного рівня. Хоча, повторюся, позитивні сигнали з боку китайських партнерів тут є, – зазначив Балчун на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що тема такого великого інфраструктурного ж/д проекту може бути ще не актуальна в даний час, але якщо Україна хоче в перспективі реалізувати подібне, то “починати цю роботу треба вже сьогодні”.

На думку Балчуна, Україна навряд чи не найкращі умови в Східній Європі для створення високошвидкісної ж/д.

Наші великі міста знаходяться від столиці в середньому в 500 кілометрах. Уже зараз треба створювати бізнес-модель такого проекту. З виділеною інфраструктурою, новими поїздами, технічним обслуговуванням. І, перш за все, – фінансуванням, – зазначив глава УЗ.

Триденний візит до Китаю керівників УЗ проходив на запрошення корпорації CRRC – найбільшого в світі виробника залізничного рухомого складу. Балчун, а також члени правління УЗ Сергій Михальчук та Іренеуш Василевський відвідали завод в Тяньшані, який випускає швидкісні потяги, а також підприємство в Датунге, що збирає електровози.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...