Без піару і помпи

Мальтійський орден активно допомагав Україні цими роками, а попереду реалізація спільного проекту реабілітації постраждалих від контузії на війні українських воїнів і цивільних

Суверенний Мальтійський Орден Госпітальєрів (Sovrano Militare Ordine Ospedaliero di San Giovanni di Gerusalemme di Rodi e di Malta) – найдавніший лицарський орден, сьогодні позиціонується у світі як дуже впливова крихітна держава, що має невеликі території в Італії і на Мальті. А ось вплив цього Ордену в дипломатичних колах, зовсім не малий – він має вагу в усьому світі.

Намет Мальтійського ордену був на Євромайдані взимку 2013-2014 років, пам'ятаєте? У районі поштамту, зі прапором Мальтійських госпітальєрів – там працювали медики. Тоді я, будучи одним із комендантів Майдану, познайомився з ними вперше. Хлопці, які працювали під прапором госпітальєрів, чимало допомагали людям, розповідає міністр Внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють Патріоти України.

Благородна справа допомоги постраждалим, імператив справедливості, благодійні проекти по всьому світу протягом сотень років – головне заняття лицарів ордена та їхніх прихильників з усіх країн.

Мальтійський орден дуже активно допомагав Україні цими роками. Тисячі вимушених переселенців, поранені бійці й цивільні люди – всі отримали допомогу і підтримку в рамках благодійних місій і проектів Ордену. Дев'ять центрів Мальтійського ордену і зараз працюють в Україні – в Маріуполі, Києві, Краматорську, Слов'янську, Сіверськодонецьку, Старобільську... Там, де важко, – приходять нам на допомогу!

Сьогодні, 4 квітня. на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Гадзанті Пульєзе ді Котроне – і привід і можливість сказати – дякую! Спасибі Орденові за одержувану без піару і помпи реальну допомогу!

Обговорювали на зустрічі, крім інших важливих питань, і один наш проект.

Я попросив і отримав попередню підтримку в спільній реалізації з Орденом проекту реабілітації постраждалих від контузії на війні українських воїнів і цивільних.

Цей проект, що стосується тисяч наших громадян – дуже важливий для нас. Ми будемо реалізовувати його на базі госпіталю МВС у Києві для всіх українських військових і цивільних, незалежно від відомчої приналежності.

До цього проекту реабілітації ми хочемо залучити міжнародний досвід і допомогу у вирішенні цієї біди, що прийшла до нас разом з війною. Лікування та реабілітацію реалізовувати на найвищому сучасному рівні.

Тисячі наших молодих людей, що зовні мають цілком добрий вигляд, у військових умовах, перебуваючи під обстрілом, отримали від розривів снарядів і мін контузії, які при запущеному і поверхневому лікуванні створюють згодом величезні проблеми та біль. Хлопці з часом втрачають працездатність, але ж вони цього не заслуговують.

Держава зобов'язана та буде системно вирішувати цю проблему. І ми в МВС починаємо реалізацію цього проекту, залучаючи наших міжнародних партнерів. Хто готовий приєднатися і допомогти – будемо раді!


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...