Боєць "Татарин" розповів житомирцям, хто прикривається заслугами батальйону "Айдар" (відео)

Вибори поділили «Айдар» на тих, хто гроші заробляє віджимом та ідейних

Представники батальйону «Айдар» приїхали до Житомира 11 березня, щоб пояснити громаді хто справжній «айдарівець», а хто просто прикривається заслугами батальйону. На початку, боєць із позивним «Жора», розповідає про історію створення добробату, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Житомир.інфо

«Айдар» був створений 5 травня. Мене запросив Чернявський, який його і створив разом із Мельничуком (ред. Сергій Мельничук народний депутат України). Батальйон не є, як тут кажуть: «житомирський Айдар». Немає «житомирського «Айдару». «Айдар» був створений у с.Половінкіно Луганської області. Було все нормально до початку виборів. Тоді «Айдар» поділився на тих, хто гроші заробляє віджимом та ідейних. Після того пішло телебачення, «Укрспирт», наскільки я знаю віджимали і «Либідь». «Либідь» нормальний «айдарівець» не піде віджимати, бо на третьому і четвертому поверсі вони завжди давали можливість безкоштовно переночувати. Є соціальна картка, яка діє у «Трьох гусях» поїсти можна, тут на Михайлівський вона діє, каву можна попити», - розповідає боєць батальйону «Айдар» із позивним «Жора».


Боєць батальйону «Айдар» із позивним «Сержант» пояснює: АТОшників просто використовують.

«Військовим айдарівцям - це непотрібно, це розбірки депутатів, розбірки фінансових структур з використанням бойового братства. Легко ж маніпулювати військовою людиною. Ви маєте розуміти одне - людина, яка прийшла з війни, у неї загострене відчуття гідності та справедливості», - пояснює боєць батальйону «Айдар» із позивним «Сержант».

Людей у формі із нашивками батальйону «Айдар», які беруть участь у рейдерських захопленнях боєць із позивним «Жора» називає: псевдоайдарівцями.

«По шевронам, по формі. Якщо він «айдарівець», то у нас у кожного написано або 0624, або 2950 - військова частина. Якщо ти береш, одягаєш шеврон і йдеш на акцію, то це вже злочин. Тому, що військовий не має права брати участь ні у яких акціях, що юридично, що по кримінальному кодексу. Був випадок кілька місяців тому, що псевдоайдарівці хотіли навести порядок на Житньому ринку. Там Балик був, фото є. Їм заплатили, цим псевдоайдарівцям, щоб вони навели безлад, бо десь там неправильно ставиться магазин, а з конкурентом не поділилися. Було, як кажуть по-народному «наїзди» на ринок, казали: ви нам заплатіть і ми за вас підемо. Це була точно така інформація. Врешті, ми призначили зустріч, але вони не прийшли, через те, що прийшли справжні. Потім був запит до військової частини по деяким людям, я не буду розголошувати прізвища, то за ними йдуть кримінальні справи іще по «Айдару», - каже «Жора».

Хто такі «житомирські айдарівці», розповідає телефоном боєць із позивним «Татарин». Називаючи останніх - ганьбою батальйону.

«Моя особиста думка, що це ганьба батальйону «Айдар». Ми знаємо хто там воював, а хто не воював. Я знаю «Озборна» прекрасно, «Історика» знаю. А таких як Бех і Японець - я таких не знаю, ні в одному бою вони не брали участі, я не знаю, де вони були. У частині бачили, але в бою ні. Це бандити на мій погляд от і все», - сказав у телефонній розмові боєць батальйону «Айдар» із позивним «Татарин».

«ВПК «Айдар» - для чого це було зроблено? Щоб нашим ім’ям потім прикриватися і робити чорні справи? То для нас це теж неприємно», - сказав боєць батальйону «Айдар».

Бійці батальйону «Айдар» кажуть: 14 березня зустрічатимуться у Києві із представниками добровольчих батальйонів та шукатимуть шляхи боротьби із псевдозахисниками.

«У вівторок, в Києві, збираються добробати. Ми розуміємо, що не тільки «Айдар», той самий «Азов» і «Правий Сектор», і багато інших добровольчих батальйонів просто використовують у неправильному руслі. Ось ми сядемо і думаю, щось вигадаємо, і будемо якось вирішувати це питання, щоб псевдозахисників у нас не було, щоб їх не використовували, щоб на добровольців ніколи не казали поганого», - сказав боєць.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...