Боротьба з "грантоїдами" об'єднала Верховну Раду (відео)

Посольство США назвало це кроком назад у просуванні реформ

Депутати забезпечили собі право підглядати за тими, хто підглядає за ними.

Посольство США в Україні назвало кроком назад ухвалення Верховною Радою закону, який зобов'язує громадські організації подавати електронні декларації.

Про це йдеться у заяві американського суспільства у Twitter, інформують Патріоти України.

"Е-декларації для вищих державних службовців – потужний крок у просуванні реформ в Україні. Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль у забезпеченні прозорості; робити їх мішенню – робити крок назад", - заявили у посольстві.

23 березня Верховна Рада ухвалила закон, яким, з одного боку вивела з-під електронного декларування рядових та офіцерів, які проходять службу за контрактом, з іншого - зобов'язала заповнювати електронні декларації тих, хто за гроші іноземних донорів борються в Україні з корупцією. Таким чином депутати забезпечили собі право підглядати за тими, хто підглядає за ними.

Боротьба з "грантоїдами" об'єднала Верховну Раду. Проти були лише "Самопоміч", "Батьківщина" та молоді депутати "Блоку Порошенка". Тепер слово за президентом: Петро Порошенко має право ветувати закон.

Нагадаємо, раніше нардеп від фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол своєю поправкою пропонувала запровадити е-декларування і для осіб, які є засновниками (учасниками), редакторами (головними редакторами) засобів масової інформації. Але під час обговорення така пропозиція була знята, оскільки журналісти не отримують зарплати з бюджету і не живуть на гроші платників податків, на відміну від держслужбовців.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...