Час вже прибирати в Україні знущальні назви на кшталт "Варєнічная Катюша"

Лауреат Шевченківської премії з літератури звернувся до президента

Лауреат Шевченківської премії з літератури, письменник і керівник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович, звертаючись до президента Петра Порошенка, закликав ухвалити такий мовний закон, який би захистив право українців отримувати всі послуги в державі українською мовою – від крамниць і громадських установ до глянцевих видань, телебачення і радіостанцій. Про це він заявив під час урочистої церемонії нагородження лауреатів премії, яка відбулася у музеї Тараса Шевченка у Києві, інформують Патріоти України.

«Треба звести до розумного мінімуму вивіски, писані мовою агресора, а надто ті зі знущальними назвами на кшталт «Варєнічная Катюша», так, наче той москаль щодня і щогодини безчестить нашу безталанну Катерину», – заявив він.

На думку знаного письменника, всі шоу та інші програми, які виходять на радіо і телебаченні, «без винятку повинні вестися державною мовою за чітко виписаними винятками для кримських татар і кількох інших національних меншин, які купно тут проживають».

«Кажуть, що мовний закон може комусь зашкодити, але це неправда. Шкодить його відсутність. Згадайте, скільки чудових пісень ми отримали відтоді, як набув чинності закон про музичні квоти», – зазначив Малкович.

Нагадаємо, Іван Малкович отримав премію за видання книги поезій «Подорожник з новими віршами».

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко заявив, що найближчим часом запропонує проект закону про збільшення квоти української мови на телебаченні.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...