Держслужба з питань праці хліб даром не їсть

З початку року роботодавців оштрафовано на 17 мільйонів гривень

Інспектори Державної служби з питань праці тільки за перші два місяці 2017 року провели 3 634 перевірки на 3 526 підприємствах, повідомляє Realist, інформують Патріоти України.

Інспектори знайшли порушення в 65,3% випадках. Всього 7 871 Виявлено порушення у 2 304 роботодавців. Вийшло майже по 3,5 порушення на компанію. Найбільше зловживань пов'язано з оплатою праці. Це і зарплати в "конвертах", і виплати нижче рівня мінімальної, повідомляє реаліст.

За результатами перевірок на посадових осіб складено та передано до суду 1 845 протоколів про адміністративні порушення. Сума штрафних санкцій, накладених судами, становить 617 843 грн. Безпосередньо державними інспекторами по питаннях праці винесено 131 постанови по ст. 188-6 Кодексу України про адміністративні порушення з накладенням штрафних санкцій на суму 128 615 грн.

Найбільші штрафи застосовують відповідно до ст. 265 КЗпП. Тут винесено 1 703 постанови про застосування фінансових санкцій на загальну суму 16942 млн грн. В середньому виходить трохи менше 10 тис. грн в кожному випадку. На перший погляд не так вже й багато. Але для малого бізнесу ця сума більш ніж відчутна. Тим більше, що 10 тис. грн - це середнє значення і перевірки почалися в 2017 році.

Нагадаємо, в минулому році Кабмін на чолі з Володимиром Гройсманом підняв рівень мінімальної зарплати до 3200 грн, що призвело до зростання оподаткування, яке прив'язане до мінімальної зарплати і посилення тиску на малий бізнес.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...