Дональд Трамп може змінити баланс сил на користь демократичних країн, ослабивши носіїв агресивних імперських стратегій

В умовах, коли «Нормандський формат» і «Мінські угоди» відверто «пробуксовують», розв'язання існуючих викликів і загроз під силу Сполученим Штатам

Активна участь США у розв'язанні конфлікту на Донбасі здатна гарантувати мир в Україні і стабільний розвиток усій Європі. Дональд Трамп може зробити для загальної деескалації у світі не менше, ніж свого часу зробив Рональд Рейган, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, повідомляють Патріоти України.

У 1987 році кордоном між Східною і Західною Європою був Берлінський мур. Коли президент США Рональд Рейган закликав до руйнування цього горезвісного бар'єру, він дав поштовх великим перетворенням. Бо Берлінський мур був чимось набагато більшим, ніж фізична межа; він символізував радянську агресію, намагання Радянського Союзу панувати над усією Східною Європою.

Президент Рейган та послідовна політика США були не тільки каталізатором політичних змін у Європі. США також були рушійною силою, яка привела до об'єднання Німеччини і розпаду Радянського Союзу. Через три роки після знаменитої промови Рейгана Берлінський мур було зруйновано.

Сьогодні новий кордон між Сходом і Заходом пролягає на Донбасі. Саме до цього регіону України, у якому Росія, ціною життів тисяч людей, у черговий раз намагається продемонструвати свої імперські амбіції, зараз прикута увага. В умовах, коли «Нормандський формат» і «Мінські угоди» відверто «пробуксовують», розв'язання існуючих викликів і загроз під силу Сполученим Штатам. Зі мною згодні й багато ключових представників американського істеблішменту. Зокрема, коли я під час візиту в США говорив зі старшим конгресменом, який очолює Підкомісію закордонних справ Конгресу щодо Європи та Євразії, він погодився зі мною, що тільки США можуть посприяти мирному вирішенню конфлікту, яке б воз'єднало Україну і гарантувало Європі стабільність. Дональд Трамп як рішучий політик може зробити для Європи те, що зробив свого часу Рейган - змінити баланс сил на користь демократичних країн, ослабити носіїв агресивних імперських стратегій.

Сподіваюся, Президент Трамп звернеться до Росії з рішучим закликом припинити окупацію східних регіонів України і виступить провідником цивілізованого вирішення проблеми Криму. Підкреслю, що дії США, засновані на продуманій політиці, спрямованій на встановлення миру в Україні і деокупацію Донбасу та Криму, не тільки приведуть до стабільності в Східній Європі. Вони дадуть можливість погасити нову «холодну війну» між Заходом і Росією. І це дозволить Європі та США зосередитись на боротьбі з новими радикальними силами, які несуть дедалі більшу загрозу миру в усьому світі.

Розглядаю майбутнє відносин між Сполученими Штатами й Україною через призму нових можливостей для обох країн. Глобальна деескалація сьогодні важлива не менше, ніж тридцять років тому. Партнерство США і України дає таку надію.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...