Дощ завадив відкриттю всеукраїнського фестивалю писанок та Арт-перфомансу "585 Художників"

На її підготовку дали ще два дні

8 квітня на Софійській і Михайлівській площах та Володимирському узвозі готуються до відкриття всеукраїнського фестивалю писанок та Арт-перфомансу "585 Художників". Виставка мала відкритися сьогодні, але її перенесли на два дні через дощ.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua, інформуютьПатріоти України.

На трьох локаціях розмістили 585 писанок. Із них 374 - авторські, 111 розмалювали діти. Усі на металевих підставках.

Проходять останні приготування. Робітники прикрашають територію, обгороджену парканом. Відвідувачів не пускають.

"Прийшли сьогодні, незважаючи на дощ, а нам сказали, що входити не можна. Та ми хоч здалеку подивимося, пофотографуємо", – сказала киянка Олеся Кирийко.

"Працюю на ялинковій фабриці головним художником, тому свою писанку оформила у ялинковому мотиві. Основа зроблена зі склопластику. В розписі використовувала техніку "подвійний мазок". Зверху виріб посипала глітером. Також покрила акрилом, аерозольною фарбою та акриловим золотом на ацетоні", - розповіла Уляна Комарницька. Торік вона зайняла 12 місце у народному голосуванні.

Біля входу поставили писанку в краплях з відбитками рук. Це робота дизайнера масок Марини Лапи.

"У 2016 я зробила скандальну писанку, називалася вона "33", та складалася з кривавого хліба обтягнутого колючим дротом", - пригадала Марина Лапа. – "Цьогорічна писанка називається "Світотворення". Яйце - це символ життя і суміжності між порядком і хаосом. І коли людина потрапляє у скрутну ситуацію, їй погано і лячно - тоді вона побачить скільки навколо неї можливостей. Як вона це бачить? Коли ти в темряві, то дуже легко розгледіти промінь світла. Адже людина, що бачить промінчик розуміє – все у її руках. На моїй писанці, зображення Всесвіт кожного з нас і кожен тримає його сам. Тому, на мою роботу потрібно дивитися в темряві. Я працювала над писанкою близько трьох тижнів. Яйце пофарбовано в багато шарів - все це акрилові та фосфорні краплі, кристали. А зверху викладений ангел із з'єднаних рук. Він символ підтримки. Ти сам себе підтримуєш, виштовхуєш себе вгору".

Виставка працюватиме до 23 квітня.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...