"Геніальні" ідеї Тетяни Чорновол мають присмак помсти

А чому ж депутати від БПП, Опоблоку, Народного фронту та Радикальної партії підтримали поправку пані нардепки?

Сьогодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції відбулося чергове політико-правове мракобісся, влаштоване пропрезидентськими силами. Правда цього разу свою лепту в руйнування конструкції е-декларування зуміла внести представниця "Народного фронту" Тетяна Чорновол, яка вирішила розповсюдити власні поза всяким сумнівов "геніальні" ідеї поза межі "рідного" оборонного комітету, пише у своєму блозі на УП менеджер антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ Олександр Лємєнов, інформують Патріоти України.

Як повідомив в своєму Facebook-акаунті голова комітету Єгор Соболєв, вони обговорювали законопроект, який дозволяв не подавати е-декларації солдатам та сержантам, а також давав відстрочку офіцерам, що беруть участь в бойових діях на Сході України.

І якимось абсолютно незрозумілим чином депутати від БПП, Опоблоку, Народного фронту та Радикальної партії беруть і підтримують поправку пані Чорновол, яка деталізує спосіб подання е-декларацій громадськими активістами, редакторами ЗМІ, членами громадських рад та громадських наглядових органів, співробітниками підприємств, в яких з грантів купляють товари-послуги.

Окремим пунктом йде пропозиція відкладання дедлайну е-декларування до 1 травня для тих осіб, хто вперше декларує свої статки.

Соболєв просив своїх колег усвідомити, що обговорюваний закон стосується виключно військовослужбовців, а не громадських активістів чи редакторів ЗМІ. Проте його прохання не допомогли.

Припускаю, що це чергова спланована акція, як і "сепаратистське" засідання, коли протягували кандидатуру Найджела Брауна для аудиту НАБУ.

Згадані поправки Верховній Раді України рекомендували ухвалити наступні парламентарі: Іван Мельничук, Олег Барна, Тетяна Ричкова, Ігор Артюшенко, Андрій Немировський, Юрій Буглак (всі – БПП), Костянтин Матейченко, Юрій Савчук (обидва – Народний фронт), Ігор Попов (Радикальна партія), Сергій Дунаєв (Опоблок) та Михайло Ланьо (Відродження).

Фотографію запропонованих змін зумів зробити журналіст "УкрПравди" Роман Кравець.

Цікавий факт, поправка Чорновол описує лише процедуру подання декларацій представниками громадського сектору, проте не зобов'язує їх. Це матиме негативні наслідки для регулювання щодо подачі е-декларацій, навіть якщо завтра парламент підтримає ці правки.

Як відомо, віднедавна фракції БПП та Народний фронт повністю взяли під контроль більшість у вищезгаданому комітеті. Петро Порошенко у змові з Арсенієм Яценюком влаштували "холодний душ" занадто незалежному Єгору Соболєву, який черговий рік проводить структурні зміни через профільний антикорупційний комітет Ради.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...