Юрій Бутусов: Якщо зараз не буде відновлена справедливість, значить, люди перестануть скаржитися і писати, зрозуміють, що все марно

Генерал-майор Красноок відсторонити від посади замкомбрига Оцерклевича і перевів на штабну роботу за пост у Фейсбуці

Заступник командира бригади підполковник Олексій Оцерклевич звільнений за те, що озвучив проблему із забезпеченням належних умов проживання військовослужбовців. Про це у своєму блозі пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, інформують Патріоти України.

Він зазначає, що воїнів 54-ї бригади вивели на Чугуївський полігон після 13 місяців безперервних бойових дій на передовій під Світлодарськом.

Але на полігоні виникли проблеми з умовами проживання військовослужбовців: тилові служби встановили намети для прийому душу, але прийняти душ бійці не могли.

“Заступник командира бригади підполковник Олексій Оцерклевич звернув увагу, що душ прийняти не можливо, оскільки в комплекті не привезли краники. Всього-двадцять краників. Зрозуміло, Оцерклевич звернувся в тилові служби, і йому сказали, що звичайно, треба написати заявку, і краники пришлють. Через тиждень всього лише. Але може і не через тиждень. А поки якось вирішуйте самі, адже належить солдатові стійко переносити тяготи й обмеження військової служби”, – пише Бутусов.

Хоча, за його словами, напрошувався зовсім інший варіант – терміново дати наказ взяти на складі краники, відправити в частину, а потім оформляти папери стільки скільки потрібно.

“Адже люди рік жили в землі, на війні, втратили своїх товаришів, їх треба берегти, не напружувати, адже у тих, хто оформляє заявки, душ є кожен день, а у солдатів – ні. І Оцерклевич вчинив так, як роблять всі командири на фронті всі ці три роки війни – подзвонив волонтеру Юрію Мисягіну, щоб знайти краники швидше”, – пише журналіст.

Він зазначає, що волонтер Мисягін допомагав 54-й бригаді більше року, забезпечував різні заявки – від тепловізійних прицілів до цвяхів і води.

“Зрозуміло, збирати кошти на це можна тільки через соцмережі. Юрій написав і зараз. (…) …і на наступний день краники поїхали на полігон, щоб солдати змогли нормально митися. Що для боєздатності підрозділу і здоров’я бійців має неоціненне значення.

І міністр оборони С. Полторак вислав на полігон грізну комісію, щоб перевірити забезпечення 54-ї бригади”, – пише Бутусов.

За його словами, логічно було б припустити, що комісія з’ясує, чому тилові служби оперативного командування “Схід” не зуміли забезпечити розміщення бойової частини, яка рік воювала, і відповідальні за це начальники будуть покарані.

“Думалося, бригаді швидко передадуть якісь корисні в господарстві речі, виконають якісь заявки, потиснуть руки бійцям і волонтерам, і скажуть: “Спасибі, що так швидко і самостійно вирішили проблему”. Але на чолі інспекції прибув генерал-майор Олександр Красноок, новий командувач ОК, і його висновки були однозначні. Раз міністр призначив комісію на полігон через статус у Фейсбуці, значить проблема аж ніяк не в кранах – а в Фейсбуці. І винна в даній ситуації одна людина – та, яка допустила витік у Фейсбук секретної інформації – тобто Оцерклевич! Бронебійна логіка”, – пише Бутусов.

Довідка:

Генерал-майор Олександр Красноок на Чугуївському полігоні доручив прибрати з наметів бійців 54-ї бригади Збройних сил України всі червоно-чорні прапори.
Як розповів дніпровський волонтер Юрій Мысягин, такий наказ генерал дав під час відвідування полігону під Чугуєвом, куди виведені бійці бригади після боїв на Світлодарській дузі.
“Сьогодні на полігон під Чугуєвом приїхав командувач ОК “Схід” генерал Красноок. Походив, подивився і віддав наказ: прибрати з наметів всі червоно-чорні прапори. Розумний звичайно наказ. Нічого не скажеш. А те, що частина піхоти в бригаді, – прийшли з добровольчих батальйонів, він, звичайно, забув подумати. От мені цікаво, а на Світлодарську дугу, коли бригада там воювала, він міг приїхати і віддати такий наказ?”, – написав Мисягін у “Фейсбуці”.

В результаті генерал-майор Красноок прийняв рішення – Оцерклевича покарати, відсторонити його від посади замкомбрига і перевести на штабну роботу.

“Тобто виглядає це так: бойовий офіцер воював два з половиною роки, весь час на передовій, з солдатами, заслужив посаду замкомбрига, і тепер його усувають, тому що він хотів забезпечити душ для своїх бойових товаришів”, – зазначає Бутусов.

Він додає, що якщо міністр оборони Полторак негайно не втрутиться в ситуацію щодо усунення Оцерклевича, то “сенс взагалі в любих міністерських перевірок пропаде”.

“Якщо зараз не буде відновлена справедливість Оцерклевичу, значить люди перестануть скаржитися і писати, зрозуміють, що все марно. Отже, система не працює. І люди будуть продовжувати йти з армії, але нестача особового складу і так колосальна. Навпаки, якщо міністр вирішить справу по справедливості, і стягнення отримають, як це належить у даному випадку, тилові служби, і офіцера поновлять на посаді, це буде хорошим позитивним прикладом адекватних рішень військового керівництва”, – упевнений Бутусов.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...