Іванна Климпуш-Цинцадзе: Наш національний інтерес – побудувати тут країну, яка була б взаємосумісна із країнами ЄС

Певний рубікон після згоди Європейського парламенту надати Україні безвізовий режим, ми по суті, перейшли

Нині Україна йде тим шляхом реформування і процедур, який характерний для інших країн Європейського Союзу.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, коментуючи питання, чи стане Україна членом ЄС і чи потрібно це нашій країні з огляду на кризи, які нині переживає Європа, повідомляють Патріоти України.

«Без розбудови демократичного, правового, європейського суспільства і держави в Україні немає національного інтересу, адже це і є наш національний інтерес – побудувати тут країну, яка була б взаємосумісна із країнами ЄС. Саме на це спрямована угода про Асоціацію із ЄС, і її виконання – це те, що ми робимо для себе, щоби змінити на краще країну, в якій ми живемо», – каже гостя програми.

З її слів, нині Європейський Союз має величезну кількість різноманітних викликів.

«Це і фрагментарність, і євроскепсис, який нині загострюється, і питання націоналізму, і питання популізму. Усі ці тренди активно присутні у Європі. Мені здається, що європейці трохи забули, що за ті цінності, на яких побудована Європа, потрібно боротися, їх потрібно відстоювати. Вони не є даністю. У цьому випадку ми, українці, дуже гіркою, жорстокою ціною нагадали їм про це, і для багатьох європейців це був такий дзвіночок пробудження – те, що відбувалося в Україні на Майдані під прапорами Євросоюзу», – вважає Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Гостя програми каже, що не ставить питання, через скільки років – два, вісім чи дванадцять – Україна буде в ЄС.

«Наш національний інтерес – бути конкурентоздатними і взаємосумісними і пройти цей шлях з європейськими країнами якомога швидше. Ми бачимо, що певний рубікон оцим рішенням Європейського парламенту щодо готовності, згоди надати Україні безвізовий режим, ми по суті, перейшли. Це означає, що ми йдемо тим шляхом реформування і процедур, який характерний для інших країн Європейського Союзу», – переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем`єр-міністр наголосила, що прогрес відбувається через кризи, а тому Європа, на її думку, з нинішніх криз вийде ще сильнішою. «Важливо, коли Європа вийде сильнішою, щоб ми були сильними і привабливими для Європи», – додала гостя програми.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...