Ізраїльський прем'єр назвав нову систему протиракетної оборони "чарівною паличкою", яка поповнила низку попередніх технологічних досягнень країни (відео)

У Ізраїлі взяли на озброєння "Праща Давида"

Ізраїль узяв на озброєння нову систему протиракетної оборони (ПРО) "Праща Давида". Про це повідомила прес-служба прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу у Facebook, інформують Патріоти України.

Ізраїльський прем'єр виступив на церемонії прийняття системи ПРО на озброєння.

"Сьогодні ми відзначаємо важливу віху в історії спільних розробок інноваційних технологій. Разом ми зіштовхуємося зі загрозами, які стають усе складнішими. Так чи інакше ми показали, знову і знову, що разом ми долаємо проблеми краще, ніж поодинці... В період бюджетних скорочень ізраїльський уряд і єврейський народ вдячні за підтримку США, за ці життєво важливі зусилля і постійну підтримку Сполученими Штатами оборони Ізраїлю", – заявив він.

Нетаньягу зазначив, що система "Праща Давида", "чарівна паличка", поповнює низку попередніх технологічних досягнень Ізраїлю, таких як "Залізний купол" і система "Хец".

"Це новітня технологія, і Ізраїль залишається світовим лідером у цій галузі. Винахідливість наших громадян і бойовий дух наших солдатів примножують наші сили в боротьбі з ворогами, дозволяють не тільки захистити тил, але й досягти перемоги в бою. Я надаю дуже великого значення нашій здатності захистити тил", – підкреслив прем'єр-міністр.

"Праща Давида" призначена для перехоплення балістичних ракет малої дальності і некерованих ракет великого калібру з дальністю пуску від 70 до 300 км (за іншими даними, від 40 до 200 км). Вона розроблена ізраїльською компанією Rafael спільно з американською компанією Raytheon. Передбачають, що система буде здатна перехоплювати і літаки.

Нові протиракетні батареї стануть середньою ланкою ешелонованої системи Ізраїлю. Система ПРО ближнього радіуса дії "Залізний купол" із 2011 по 2014 рік збила близько 1200 ракет "Касам" і БМ-21 "Град". Систему "Хец", призначену для захисту від балістичних ракет, прийнято на озброєння ізраїльської армії у 2000 році.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...