Хакери націлилися на ваші банківські картки

"Клонують" вже з відстані 15 сантиметрів

Хакерська група CC Buddies почала продаж пристрою, що дозволяє на відстані 15 сантиметрів моментально “клонувати” кредитні карти, оснащені RFID-чіпами.

Новий пристрій здатний копіювати 21 кредитну карту в секунду, його легко сховати під одягом і дуже важко виявити. Свій виріб зловмисники продають у відкриту: сайт доступний усім бажаючим. Раніше для подібних “сервісів” використовувався даркнет, – повідомляє Delo, інформують Патріоти України.

У 2016 році ті ж зловмисники продавали схожий пристрій, але з більш скромними характеристиками: їх Infusion X5 дозволяв клонувати до 15 карт в секунду.

Для успішного клонування необхідно було, щоб пристрій розташовувлося дуже близько від карти – не більше 8 сантиметрів. Новий варіант, який отримав назву X6, працює з відстані 15 сантиметрів.

Для зчитування карт потрібно мати тісний контакт з потенційною жертвою; проте в громадському транспорті в годину пік, коли люди вимушено туляться один до одного, у зловмисників, озброєних подібними пристроями, з’являється шанс на багатий улов. Шанс цей вже був непогано використаний, коли пристрої працювали з відстані 8 сантиметрів, і тим більше він хороший, коли робоча відстань зростає вдвічі.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...