Харків'янин Семен Кузнець прославив Україну на весь світ

Саме він представив Конгресу США концепцію ВВП, до сьогодні найбільш поширеного в світі індикатора економічного зростання

Харків'янин Семен (Шимен) Кузнець, який до 21-річного віку жив і навчався у Києві та Харкові і почав кар'єру у статистичному відділі Центральної ради профспілок України, емігрувавши до США, став головним архітектором американської системи національних рахунків, винахідником ВВП та Нобелевським лауреатом з економіки пише голова Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, інформують Патріоти України.

Через 5 років після еміграції до США, у 1927 році Саймон Кузнець очолив Комітет з економічного зростання у Національному бюро економічних досліджень. А вже у 1934 році він представив Конгресу США концепцію ВВП, до сьогодні найбільш поширеного в світі індикатора економічного зростання. Він також з самого початку сам застерігав від неправильного використання ВВП, наголошуючи, що він не є мірою добробуту чи якості життя.

У 1954 році був обраний Президентом Американської економічної асоціації, викладав у Гарварді, університеті Джона Хопкінса, був обраний почесним доктором багатьох американських ВНЗ, зокрема, Принстонського, Колумбійського, Пенсильванського університетів.

У 1971 році Кузнець отримав Нобелівську премію з економіки "за емпірично обґрунтоване тлумачення економічного зростання, яке призвело до нового, глибшого розуміння економічної і соціальної структури і процесу розвитку в цілому".

Кажуть, що колишній харків'янин все життя пам'ятав про Україну - в його домі лунали українські пісні та зберігалися українські речі.

На честь таких українців треба називати вулиці, міста та університети. І ми обов'язково створимо в Україні такі умови, щоб такі таланти могли сповна реалізувати себе на рідній землі на користь рідної країни.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...