Противник Путіна переміг у першому турі: Макрон і Ле Пен виходять у другий тур виборів президента Франції

Це дані голосування після підрахунку 97,47% бюлетенів

Міністерство внутрішніх справ опублікувало остаточні дані голосування на виборах президента Франції, інформують Патріоти України.

Так, Макрон отримав 23,75% голосів, Ле Пен - 21,53%.

За ними йде колишній прем'єр країни Франсуа Фійон з 19,91% голосів. Лідер руху "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон набрав 19,64%. Вони вибувають з президентської гонки.

Другий тур виборів у Франції відбудеться 7 травня.

Макрона уже підтримали кандидати, які програли. Зокрема, йдеться про Бенуа Амона і Франсуа Фійона. Також його підтримав чинний президент Франції Франсуа Олланд. Еммануель Макрон без особливих проблем переможе Ле Пен у другому турі, свідчать останні соцопитування.

Нагадаємо, Макрон виступає проти агресивної політики Кремля щодо України. У січні 2016 року він відвідав Москву і в інтерв'ю російському виданню заявляв, що Франція буде одночасно і дотримуватися санкцій проти Росії, і намагатися налагодити з нею співпрацю. "Однак французька лінія дуже чітка: є деякі принципи, визначені на міжнародному рівні, є багатоступінчастий процес, якому дано хід, а саме — мінські домовленості. Їх сьогодні потрібно виконувати. У зв'язку з цим можу сказати, що є цей процес і є його частиною санкції, подовжені до кінця липня 2016 року, а є (у відносинах Франції та Росії – ред.) поточна робота, яка триває. З умовою тих обмежень, які накладають санкції, ця робота дозволяє співпрацювати, підтримувати обмін досвідом, консолідувати наші позиції", – говорив Макрон.

Також нещодавно лідер руху "Вперед" зазначив, що немає жодних підстав дозволяти Росії порушувати норми міжнародного права, і в разі своєї перемоги дав би Путіну зрозуміти, що він готовий відновити діалог з вимогою врегулювати конфлікти в Сирії і в Україні. Кандидат також зазначив, що обов'язково доб'ється поваги від Путіна, оскільки його з Москвою нічого не пов'язує.

Нагадаємо, згідно з даними опитування інституту Ipsos, у другому турі виборів Еммануель Макрон отримає 62% голосів, а Марін Ле Пен 28%.

У неділю, 23 квітня, у Франції відбувся перший тур президентських виборів, для участі в якому зареєструвалися 11 кандидатів.

Згідно з опитуванням французів на виході з виборчих дільниць, екс-міністр фінансів Франції Еммануель Макрон і лідер ультраправої партії Національного фронту Марін Ле Пен лідирують у першому турі. За Макрона віддали голоси 24% виборців, за Ле Пен - 22%.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...