Народні депутати пожаліли зубожілих українців

У ВР з'явився законопроект, який прописує кілька нововведень задля захисту найменш незахищених

У Верховній Раді з'явився законопроект №6140, який прописує кілька нововведень. По-перше, пропонується заборонити нараховувати штрафи, якщо споживачеві призначено субсидію. По-друге, встановлюється максимальний розмір пені (0,01% від суми заборгованості в день, але не більше 50% суми боргу).

По-третє, в разі прийняття законопроекту, закон «Про банки і банківську діяльність» доповнять нормою про те, що максимальний розмір неустойки за кредитним договором не може перевищувати 50% від суми залишку кредитних коштів, що підлягають поверненню за договором, без урахування відсотків за користування кредитом.

У пояснювальній записці зазначено, що в нинішніх реаліях тільки українці зубожіють, тоді як комунальники і кредитно-фінансові установи заробляють надприбутки на бідах громадян. Причому, ситуація досягла таких масштабів, що потрібне термінове державне втручання, зазначають Патріоти України з посиланням на «Багнет».

За даними Держстату, в грудні 2016 року середньостатистичний українець отримав платіжку в 1,56 тис. Грн, що, по суті, відповідало тогочасній мінімальну зарплату. Рахунки в порівнянні з груднем 2015 року, виросли на 80,3%.

При цьому рівень оплати за комуналку залишається вкрай низьким. У тому ж грудні оплачено лише 63,8% рахунків. Населення заборгувало 15,4 млрд грн, а це 2,5% усіх доходів держбюджету України за минулий рік.

В результаті у боржників вистачає грошей хіба що на штрафи, а заборгованість продовжує зростати, затверджується в пояснювальній записці

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...