Народний депутат: Закликаю парламент та всі фракції розпочати офіційну процедуру ротації членів НКРЕКП

Рішення комісії про встановлення тарифів на розподіл та транспортування природного газу – вже не перше, яке не сприймається в українському суспільстві

Вчора, 4 квітня, на брифінгу у Верховній Раді України народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Олександр Домбровський, в.о. голови парламентського Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, прокоментував недавнє рішення НКРЕ КП про встановлення тарифів на розподіл та транспортування природного газу та закликав колег-народних депутатів розпочати ротацію членів НКРЕ КП, згідно з чинним законодавством.

Як повідомляє прес-служба «БПП Солідарність», Олександр Домбровський зазначив щодо питання запровадження так званої «абонплати за газ»: “Переконаний, що не можна було приймати рішення в тій формі, в якій це було зроблено НКРЕ КП”, інформують Патріоти України.

Парламентар наголосив, що НКРЕКП не вперше впроваджує недопрацьовані рішення і нагадав про підвищення плати за нестандартні підключення до електричних мереж, яке було прийняте регулятором на початку року.

“На жаль, мушу констатувати, що рішення НКРЕ КП про встановлення тарифів на розподіл та транспортування природного газу – вже не перше, яке не сприймається в українському суспільстві, і яке, на мій погляд, недостатньо професійно та фахово підготовлено. Місяць тому у нас були аналогічні дискусії відносно рішення НКРЕКП щодо підвищення вартості підключень до електричних мереж, яке так само було призупинене, і так само НКРЕКП нині працює над новим форматом розв’язання цієї проблеми.

Я закликаю парламент та всі фракції розпочати офіційну процедуру ротації членів НКРЕ КП, відповідно до чинного законодавства і відповідно до Указу Президента України. Вважаю, що це один із ключових моментів, які сьогодні має виконати парламент України, адже новий Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» повинен дати новий зміст роботі комісії, і, відповідно, для цього – нових людей, які мають бути професійними та вміти вести діалог і з Урядом, і з суспільством, і з експертним середовищем”, – заявив Олександр Домбровський.

Зазначимо, раніше заступник голови фракції "БПП" Ірина Луценко заявляла, що абонплата знизить вартість газу для більшості українців.

Як повідомляв УНІАН, напередодні партія УКРОП висунула вимогу щодо зняття з посади голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Дмитра Вовка і зміни складу регулятора.

Дмитро Вовк, в свою чергу, заявив, що згідно з графіком ротації, який визначений законом про регуляторі і нещодавно був запущений в дію указом президента України, він буде звільнений у травні 2018 року.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...