Олексій Вадатурський: Ми доведемо, що Україна – це морська держава, а не країна біля моря

НІБУЛОН взявся за реалізацію своєї інвестиційної програми

Лідер аграрного ринку сільськогосподарське підприємство НІБУЛОН має намір у найближчі кілька років вкласти в розвиток інфраструктури аграрного сектору, а також річкових перевезень, понад 5,5 млрд грн.Про це заявив генеральний директор компанії, Герой України Олексій Вадатурський, інфлрмують Патріоти України.

За його словами, кошти будуть спрямовані на будівництво нових річкових перевантажувальних терміналів на річках Дніпро та Південний Буг, а також на будівництво вантажного флоту на власному суднобудівно-судноремонтному заводі НІБУЛОН у Миколаєві і реконструкцію цього заводу. Зокрема, Міжнародна фінансова корпорація, що входить в структуру Світового банку, прийняла рішення про виділення $90 млн компанії.

Сучасний вантажний флот компанії НІБУЛОН

Зокрема, вже до 15 червня поточного року будуть введені в експлуатацію перевантажувальні термінали в Голій Пристані (Херсонська область) та Біленькому (Запорізька область).

– Ми впевнені, що це буде свято не тільки для жителів цих регіонів, але й для інших областей, а також тисяч співробітників 150 підрядних організацій з різних куточків України, які були задіяні у будівництві цих об’єктів. Я в черговий раз хочу висловити подяку головам Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської обласних адміністрацій за те велике сприяння їхніх команд, яке вони надають у процесі реалізації нашої інвестиційної програми, – підкреслив Вадатурський.

Вперше за чверть століття НІБУЛОН відновив судноплавство річкою Південний Буг

– Реалізація інвестиційної програми компанії НІБУЛОН це і велика підмога для агропромислового комплексу України. Тільки у минулому році, завдяки нашим комплексним заходам, нам вдалося оптимізувати транспортні витрати на доставку зерна, скоротити плече їхної доставки, а також істотно розвантажити автомобільні дороги в Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях, знявши десятки тисяч вантажівок з доріг, якими, на жаль, ніхто не займається, а тільки озвучують закиди на адресу компанії НІБУЛОН та сільгосптоваровиробників, що вони є винуватцями розбитих доріг, – зазначив гендиректор НІБУЛОНа.

Він додав, що, інвестуючи у свій завод, компанія підтверджує, що українське суднобудування має майбутнє і буде розвиватися.

– Ми доведемо, що Україна – це морська держава, а не країна біля моря. У нас є достатній потенціал, аби бути найкращими в Європі. Це також стане позитивним сигналом для українських металургів, чий метал і буде використовуватися для будівництва суден, які ходитимуть під українським прапором. У планах компанії будувати до 15 суден щорічно, – зазначив Вадатурський.

Сучасний перевантажувальний термінал компанії на Південному Бузі, побудований за рекордні 100 днів (Вознесенський район, Миколаївська обл.)

Після завершення інвестиційної програми розвитку річкової логістики щорічні обсяги перевезень по річках України в компанії досягнуть 4 млн тонн тільки зернових та олійних культур. Адже в компанії мають намір організувати річкові перевезення й інших вантажів.

– Ми зробимо все, щоб українські вантажі прийшли річками у Білорусь, і по дорозі Е40 в Європейський Союз. У травні ми починаємо також регулярні пасажирські перевезення в Миколаївській та Херсонській областях, – сказав Вадатурський.

Головний експортний термінал компанії НІБУЛОН у Миколаєві

Він також анонсував проведення 24 травня круглого столу на тему як розвиток суднобудівного заводу НІБУЛОНа з урахуванням передового досвіду найкращих країн світу, так і перспектив розвитку суднобудівної промисловості України в цілому, завантаження вітчизняних суднобудівних підприємств. У заході візьмуть участь експерти та фахівці галузі як України, так і Нідерландів за підтримки посольства Нідерландів в Україні.

Читайте: Хто в морських портах забезпечує експорт українського зерна (ІНФОГРАФІКА)

Гендиректор НІБУЛОНа підкреслив, що свою масштабну програму компанія реалізує без підтримки Міністерства інфраструктури України.

Ефективно працює компанія і в інших галузях. Зокрема, за словами Вадатурського, в 2016 році НІБУЛОН отримав максимальний валовий збір зернових за всі роки ведення виробництва – 340,3 тисяч тонн, що на 10% більше, ніж в рекордному 2015 році.

– Це найкращий результат за всі роки господарювання, – зазначив гендиректор компанії.

Пасажирський флот НІБУЛОНа

Він також нагадав і про соціальні проекти, які реалізує НІБУЛОН. Наприклад на початку квітня в село Біленьке Запорізької області місцевій громаді був переданий комплекс очисних споруд вартістю 10 млн грн, який фактично врятував регіон від екологічної катастрофи.

– Ми робимо все, щоб Україна була європейською державою за всіма показниками. Ми раді, що досягнення нашої компанії, патріотизм і творчість нібулонівського команди знайшли своє відображення і повагу у відомих міжнародних фінансових структур, – підкреслив Вадатурський.

Він нагадав, що з 2010 року компанія співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку. Крім того, у грудні 2016 року в присутності віце-президента Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Мароша Шефчовича у Брюсселі було підписано кредитну угоду між НІБУЛОН і Європейським інвестиційним банком на загальну суму $74 млн.

– Вперше за 25 років незалежності України ЄІБ без гарантій з боку держави або банків, а тільки під фінансові зобов’язання компанії НІБУЛОН, надав кошти безпосередньо українській компанії. Це є свідченням стабільного фінансового стану нашого підприємства, – підкреслив Вадатурський.

Сучасний суднобудівний-судноремонтний завод НІБУЛОН

Напередодні ж Міжнародна фінансова корпорація (IFC) прийняла рішення про виділення НІБУЛОНу кредиту у розмірі $90 млн, які будуть спрямовані на подальший розвиток інфраструктури аграрного сектора і річкових перевезень в Україні, повідомив гендиректор компанії.

Компанія НІБУЛОН служить відмінним прикладом того, як потрібно успішно і ефективно працювати в таких складних умовах.

– На сьогодні найбільш шановані фінансові інститути світу, такі як Міжнародна фінансова корпорація, Європейський інвестиційний банк та Європейський банк реконструкції і розвитку є нашими партнерами. Отже, разом ми зробимо все, щоб вивести Україну на один рівень з передовими європейськими державами, – впевнений Вадатурський.

Нагадаємо, жителі села Біленьке, що в годині їзди від Запоріжжя, отримали від лідера аграрного ринку України сільгосппідприємства НІБУЛОН перевантажувальний термінал вартістю близько 500 млн грн.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...