Основною локацією святкувань Дня Києва стане Софійська площа

У мерії повідомили про 30 міських акцій та близько 150 заходів на рівні районів у День столиці

У День Києва цьогоріч пройде більш як 30 міських акцій та близько 150 заходів на рівні районів.

Про це на брифінгу повідомила заступниця голови Київської міськадміністрації Ганна Старостенко, повідомляють Патріоти України.

"Фактично ми розпочали святкування з відкриття велотреку, що відбулось у суботу. Загалом підготували великий план заходів, який містить понад 30 акцій та перфоменсів на загальноміському рівні та близько 150 заходів на рівні районів, які відбуватимуться протягом цього тижня в усіх районах Києва", - сказала вона.

Офіційне відкриття запланували на 17:00 27 травня. У ньому візьмуть участь мер Києва Віталій Кличко та почесні жителі міста.

Софійська площа стане основною локацією святкувань. Проведення заходів розпочнуть з 25 травня. Заплановані дні українського, латиноамериканського танцю, танго та вальсу.

24 травня пройде церемонія вручення премії діячам мистецтва "Київ". Визначили номінантів, переможець отримає грошову винагороду 25 тис. грн.

27 травня на Львівській площі відбудеться прем'єра вистави "Ярославна. Королева Франції". Протягом суботи та неділі там проведуть оперний концерт "Чотири королеви", відео-оперу "Анна Ярославна" та фільм-оперу "Ярослав Мудрий" та фестиваль "Анна де Київ фест".

В усіх парках лівого та правого берега Києва підготували мистецько-культурні програми.

"У п'ятницю об 11:00 відбудеться відкриття експозиції до Дня Києва на Співочому полі. В суботу відкриють оновлений парк Наталка на Оболоні", - повідомила заступниця голови КМДА.

Протягом вихідних на Контрактовій площі відбудеться фестиваль "Народів Подолу" з ярмарками, майстер-класами, культурно-мистецькими програмами.

27 травня відбудуться два спортивні заходи: Міжнародний євромарафон з 3 тис. учасниками та велогонка. Буде змагання серед жінок та чоловіків.

28 травня о 10:00 відкриють 25-й "Забіг під каштанами".

На проведення масових заходів до Дня Києва зі столичного бюджету виділили 370 тис. грн.

"Ми зі свого боку витратили приблизно 100 тисяч гривень на святкування дня Києва на Софійській площі, до 100 тисяч гривень на церемонію вручення премії "Київ", - додала Ганна Старостенко.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...