Павло Клімкін: "Це піонерське рішення не тільки для нас, але і в історії міжнародного права"

Київ і далі збиратиме докази про фінансування Росією тероризму і передаватиме в Міжнародний суд ООН

Про подальші дії України розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"У нас буде готуватися весь блок доказів. Спираючись на попередньому розгляді (суду – ред.) ми розуміємо, що потрібно додати, щоб цей блок був всеохоплюючим", - сказав він.

За його словами, "це піонерське рішення не тільки для нас, але і в історії міжнародного права".

Міністр зазначив, що на сьогоднішній день в української сторони є достатньо серйозний набір міжнародно-правових документів для того, щоб і надалі здійснювати тиск на Росію в питанні тимчасової окупації нею Криму.

"Тобто у нас є резолюція Генасамблеї ООН, у нас є це важливе рішення. Важливо, що суд дійсно розуміє це рішення всеохопним чином", - сказав П. Клімкін.

За словами міністра, Міжнародний суд ООН у своєму проміжному рішенні показав повне розуміння того, що дії Росії в окупованому нею Криму є фундаментальним порушенням принципів боротьби з расовою дискримінацією.

"Другий момент: суд чітко сказав, що по-перше, у нього є юрисдикція щодо Конвенції про заборону фінансування тероризму і таким чином процес буде продовжений. Зараз мова йшла тільки про проміжні заходи", - зазначив він.

Він додав, що у своєму проміжному рішенні суд встановив, що на сьогоднішній день у нього немає всього набору доказів за позовом про фінансування Росією тероризму.

"Але це означає, що суд визнав, що Росія фінансує, що існують трафік і зброї, і військ, і найманців - все, про що ми говорили в наших доказах. Просто сьогодні немає повного набору доказів та визнання того, що це інтенція (намір – ред.) саме завдати шкоди цивільним особам", - сказав глава МЗС України.

У зв'язку з цим, за його словами, Київ і далі збиратиме докази у цьому напрямку і передаватиме в Міжнародний суд ООН.

Нагадаємо, 19 квітня Міжнародний суд ООН оголосив перше рішення у справі Україна проти Росії.

У січні Міжнародний суд ООН оприлюднив заяву, в якій Україна звинувачує Росію у системному фінансуванні терористичної діяльності, а також просить визнати державу-агресора відповідальною у порушенні конвенцій ООН.

Суд у Гаазі провів громадські слухання за позовом України проти Російської Федерації з 6 по 9 березня. Спочатку суд розглядав клопотання України про заборону Росії чинити злочини на Донбасі та в Криму.

Україна звинуватила Росію в тероризмі та актах расової дискримінації.

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що цей суд може затягнутися на 5-7 років.

19 квітня суд ухвалив перші рішення з цієї справи: зокрема, визначив, що Україна не надала доказів, які показують, що Росієя порушила Конвенцію з боротьби з фінансуванням тероризму.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...