Пенсія не всім світить: Зі 100 народжених хлопчиків в Україні до пенсії доживають тільки 60

Відрізок життя від 40 до 60 років - національна катастрофа

Україна за підсумками 2016 року виявився на четвертому місці в Європі серед країн з високим рівнем смертності. В середньому в європейських країнах живуть на 13 років довше, ніж в Україні.

Головною причиною смертності в країні називають так звану саморуйнівну поведінку. За офіційними даними за минулий рік кількість українців скоротилася на 180 тисяч осіб, пише Сегодня, інформують Патріоти України.

Отмечается, что мужчины живут меньше во всех странах мира, но биологически нормальная разница в продолжительности жизни составляет от двух до пяти лет. В Украине же мужчины живут почти на десять лет меньше женщин.

Риск для мужчины умереть в возрасте до 60 лет составляет 40%, в то время как в Швейцарии не доживают до 60 лет всего 8% мужчин. Такие данные означают, что из 100 родившихся мальчиков в Украине до пенсии доживут только 60, а в Швейцарии – 92.

«Особенно опасный отрезок жизни от 40 до 60 лет. Это просто национальная катастрофа, при этом ситуация абсолютно не меняется с 1985-го», – прокомментировала главный демограф страны Элла Либанова.

Отмечается, что самой опасной для украинцев является не война, а халатное отношение к своему здоровью.

У женщин чаще диагностируют какие-то заболевания, чем у мужчин, пишут эксперты, но только потому, что мужчины значительно реже обращаются в медицинские учреждения.

Еще одной проблемой называют алкоголизм, так как Украина занимает второе место в мире по уровню смертности от спиртного.

В прошлом году, пишет издание, в Украине родились 411,8 тысячи человек, а умерли – 594,8 тысячи. Причиной этого называют то, что современные украинки не спешат заводить большие семьи. Кроме того, женщины рожают позже. Например, по сравнению с 1990 годом, количество украинок, которые решаются родить после 45 лет, выросло в четыре раза.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...