Поль Ван дер Ховен: Ніхто, крім мене, в цьому світі цього не будує

Бельгієць у своєму деревообробному підприємстві під Львовом створює будинки, які можна переносити в пакунках

Бельгієць Поль Ван дер Ховен - єдиний у світі, хто створює дерев'яні будинки-конструктори. Своє деревообробне підприємство відкрив під Львовом.

"Я завжди мріяв працювати з деревом, тому що до того мав бізнес абсолютно не пов'язаний з ним. Я почав вивчати ринок, щоб побачити, що міжнародний ринок може запропонувати. І врешті-решт ніхто в цьому світі цього не будує", – розповідає Поль Ван дер Ховен у програмі "Гроші", інформують Патріоти України.

За основу для будинків-конструкторів бере конструкції французів ХVIII ст та додає сучасні технології. Будинки можна перевезти і зібрати будь-де, кожен з-них - унікальний.

"Це як лего, вони складаються з частинок, які можна розібрати і скласти знову. Ми не використовуємо цвяхи, лише гвинтики і шайби. Ви можете перенести цей будинок куди хочете – це не проблема. Отже, ви маєте всього на всього ось такий невеликий пакунок", – каже Поль.

Поль створює будинки на папері, а потім збирає з дерева. Вони витримують холод і спеку.

"Отже тут дерево, потім простір, потім дерево з ізоляцією, знову простір, знову дерево і нарешті – кімната. Ми всередині робимо ізоляцію, інтернет, електрику – все! Якщо ви придивитесь, у Карпатах всі будинки дерев'яні, найстаріші будинки в світі – дерев'яні. Такі будинки будували у Франції ХVIII ст і я взяв їх за основу, правда оригінальні будинки трошки менші", – розповідає підприємець.

Продають споруди в Америці та Європі. В Україні попит на них відсутній.

"Єдина проблема, коли ми казали, що це зроблено в Україні, люди не могли це сприйняти і в це повірити. Коли ти говориш про Німеччину, всі одразу розуміють – там гарна механіка, а думка про Україну в цьому плані не дуже однозначна, - каже Поль. - Український ринок ще не доріс до таких будинків. Ми контактуємо з людьми, які хочуть зробити проект з ними, хочуть поставити їх в Карпатах і здавати в оренду. Тому що в Україні люди, які готові витрачати гроші, люблять дуже великі будинки. А в Америці зараз тенденція до міні- чи мікробудинків".

За словами бельгійця, в Україні можна реалізувати будь-яку ідею.

"Якщо я зміг щось зробити, думаю, що українці могли зробити ще краще, ніж я. Найголовніше в бізнесі – це ідея. Люди зазвичай не звертають на це уваги, вони одразу рахують, скільки грошей зможуть заробити. Але без ідеї немає бізнесу".


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...