Польська кінорежисерка зніме фільм про британського репортера, який відкрив світу очі на трагедію Великого голоду в Україні

Розповідаючи тоді правду, Гарет Джоунс накликав сам на себе смерть

Польська кінорежисер Агнешка Голланд вже почала працювати над фільмом про трагедію Голодомору в Україні. Про це інформують на Radio Polsha, повідомляють Патріоти України.

Кінострічка режисера буде називатися "Гарет Джоунс" ("Gareth Jones"). Це автобіографічна історія про валійського репортера Гарета Джоунса з Великої Британії, який вперше в західній пресі заявив про трагедію Великого голоду в Україні – геноциду українського народу, організованого радянською владою. Його репортажі були надруковані з поміж інших у газетах "Manchester Guardian" та "New York Evening Post". Ці матеріали також стали джерелом натхнення для написання антиутопії "1984" Джорджа Оруелла.

Розповідаючи правду, Гарет Джоунс накликав сам на себе смерть. За день до 30-річчя чоловіка захопили в полон та вбили. Дослідники припускають, що ймовірними вбивцями були агенти НКВС.

Стрічка Агнешки Голланд розповідатиме про історію журналіста, який, не дивлячись на заборону Радянського Союзу в'їжджати в Україну іноземним кореспондентам, відправився туди, написав матеріал, який відкрив світові очі на політику Сталіна.

Агнешка також зазначила, що в фільмі позиція Гарета Джоунса протиставляється діяльності репортера "The New York Times" Волтера Дюранті, який колись взяв ексклюзивне інтерв'ю у Сталіна, отримав престижну Пулітцерівську премію в журналістиці і наполегливо заперечував Голодомор в своїх роботах.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...