Полтавці запалили шини й закидали ними та димовими шашками територію незаконного будівництва

Протести в місті тривають з 5 квітня, а мер Олександр Мамай відмовчується

Кілька десятків полтавців пікетували проти будівництва кафе по вул. Соборності в центрі міста. Запалили шини й закидали ними та димовими шашками територію будівництва, зривали огорожу, повідомляють Патріоти України.

Заклад зводять біля колишнього кінотеатру ім. Івана Котляревського. Будівля є культурною пам'яткою. 100 років тому тут відбувалися дворянські зібрання. Виступали музичні зірки. Зараз там нічний клуб і заклади швидкого харчування.

– На зведення кафе біля кінотеатру в забудовника немає законних дозволів, – говорить депутат міськради Юліан Матвійчук, 27 років. – Будівля входить у ансамбль Круглої площі, яка складає центр міста. Тут не повинно бути базару. Тим більше Архітектурна інспекція області заборонила тут щось будувати.

Під час акції кінотеатр оточила поліція.

Протести проти незаконних будівництв у Полтаві тривають з 5 квітня. Тоді в місті сталася масова бійка між містянами й охоронцями іншої забудови по вул. Соборності. Двоє активістів отримали ножові поранення. Три тижні люди ночували у приміщенні міськради й вимагали в мера Олександра Мамая скликати позачергову сесію та заборонити зведення ­МАФів. Міський голова відмовився. Підписав указ про скликання сесії на 16 червня.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...