Путін і Лукашенко сьогодні зустрінуться в Санкт-Петербурзі

Раніше вони обмінялися взаємними недружніми кроками... На показ?

Президент Білорусі Олександр Лукашенко і його російський колега Володимир Путін зустрінуться в Санкт-Петербурзі 3 квітня на тлі напруженості у відносинах між двома країнами з питань газу та інтеграції, передає Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

Лукашенко критикував Росію кілька разів за останні кілька місяців, зокрема, 9 березня він заявив, що ніхто не може поставити країну "на коліна" після того, як суперечка спалахнула щодо цін на газ, йдеться у повідомленні.

За місяць до цього він звинуватив свого сусіда в порушенні договорів і використанні своєї ролі як постачальника енергоресурсів для того, щоб "схопити нас за горло".

Росія, яка поставляє Білорусі газ, подвоїла ціну, протягом річного періоду з того часу, як Євразійський економічний союз почав функціонувати в січні 2015 року.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що досягнення союзної держави з Росією можуть бути крихкими.

1 лютого стало відомо, що ФСБ розпорядилася встановити прикордонну зону на кордоні з Білоруссю. Раніше вона була відсутня згідно з договором про Митний союз.

У МЗС Білорусі заявили, що Росія прийняла рішення про встановлення прикордонної зони з Білоруссю без попереднього повідомлення.

У Кремлі ж відзначили, що створення прикордонної зони на кордоні країн пов'язано з рішенням Мінська запровадити п'ятиденний безвізовий режим для громадян Євросоюзу і США.

Сторони обмінялися взаємними недружніми кроками. Президент Лукашенко також розкритикував плани на будівництво російської військової бази в Білорусі.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...