Reuters: Інститут Путіна розробив план по втручанню в президентські вибори в США

А очолюють його відставні високопоставлені російські чиновники зовнішньої розвідки, призначені адміністрацією Кремля

Російський інститут стратегічних досліджень (РІСД), контрольований президентом РФ Володимиром Путіним, розробив план по втручанню в президентські вибори в США для перемоги Дональда Трампа, а також підриву довіри американців до виборчої системи країни.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на трьох діючих і чотирьох колишніх чиновників США, повідомляють Патріоти України.

Джерела посилаються на два конфіденційних документа російського інституту, на підставі яких розвідка США зробила такий висновок.

Reuters пише, що даний інститут очолюють відставні високопоставлені російські чиновники зовнішньої розвідки, призначені адміністрацією Путіна.

Відзначається, що перший документ рекомендував Кремлю почати пропагандистську кампанію в соціальних мережах і державних ЗМІ, щоб спонукати американців обрати президента, який займе більш м'яку позицію по відношенню до Росії, ніж Барак Обама.

У другому документі йшлося про те, що вибори швидше за все виграє кандидат від Демократичної партії США Гілларі Клінтон. З цієї причини, говорилося в документі, було б краще, якби Росія припинила пропаганду за Трампа і замість цього активніше впроваджувала новини про фальсифікації на виборах, щоб завдати шкоди репутації Клінтон.

Американські чиновники говорили на умовах анонімності через секретний статус документів. Вони також відмовилися повідомити, як США отримали ці документи.

Прес-секретар Путіна і РІСД не відповіли на прохання про коментарі.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...