Російська православна церква відзначатиме ще одне свято

Воно є найбільшим національним святом ірландців усього світу

Російська православна церква відзначатиме День святого Патрика. Про це повідомляє офіційний сайт Московського патріархату, інформують Патріоти України.

Священний Синод РПЦ включив до місяцеслова імена 16 святих, які "діяли у країнах Центральної і Західної Європи" до церковного розколу 1054 року.

"Були включені імена понад півтора десятка святих, серед яких – святитель Патрикій, просвітитель Ірландії, більш відомий серед віруючих нашої країни як святий Патрик", – зазначив голова відділу із взаємовідносин РПЦ із суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

У католицьких і протестантських церквах День святого Патрика відзначають 17 березня. РПЦ відзначатиме це свято 30 березня, тобто 17 березня за старим стилем.

Під час включення святих до православного місяцеслова враховувалися, зокрема, "відомості про їхнє шанування православними в західноєвропейських єпархіях РПЦ" і в інших православних церквах.

У 1054 році єдина християнська церква розділилася на Римо-католицьку церкву на Заході з центром у Римі та православну – на Сході з центром у Константинополі.

Урочистості в день святого Патрика зазвичай включають паради і фестивалі, виконання танців кейлі і носіння зеленої одягу. У цей день пом'якшуються обмеження, пов'язані з постом, і дозволяється вживання алкоголю

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...