Серед білого дня громадян України цинічно ошукують через інтернет

А чим займається Департамент кіберполіції Національної поліції України?

Увазі громадян та МВС!!! Звертається на своїй сторінці у Фейсбуці представник Громадянської платформи "Нова Країна" Віталій Манько, повідомляють Патріоти України.

В Україні повномасштабно розгорнуто мережу квартирних шахраїв. Насамперед, зазначу, що суто випадково опинився в темі, допомагаючи підшукати помешкання друзям, в оренду.

Як діють шахраї?

1. З відкритих джерел беруть фото чужих привабливих інтер'єрів.

2. Виставляють ці фото на сайтах нерухомості, як власні, супроводжують цінами нижче ринкових, оголошують оренду.

3. Під приводом неможливості приїхати або небажанням працювати "з посередниками", розповідаючи жалісні історії, шахраї видурюють гроші у довірливих громадян на власні картки приватбанку та ощадбанку.

4. Оскільки процедура обробки заяв у поліцію тривала (близько місяця), а комунікація з банками складна (наприклад з'єднання з гарячою лінією Ощадбанку відбувається після 20 хвилин очікування, і не кожен може довго чекати), злочинці отримують достатньо часу, аби змінити свої персональні дані та уникнути відповідальності.

Як це виглядає?

1. Ось квартира у Санкт-Петербурзі.

Шахраї (violetta168@ukr.net) її здають як ту, що на куренівці.

2. Ось інша петербурзька.

Той же шахрай її виставив як квартиру на Оболоні.

3. Ось квартира у Львові.

Шахрай її "здає в оренду" як оболонську.

4. Ось квартира "від господаря". Коли той дізнається, що орендаря цікавлять документи власності, заносить контакт у чорний список, уникаючі зустрічей, оголошення знімається.

І це виявилося лише за день, коли здійснювалися пошуки квартири просто для друзів.

То ж виникають питання. А чим займається Департамент кіберполіції Національної поліції України? Чому серед білого дня громадян України цинічно ошукують через інтернет, і такі довгі, незрозумілі процедури пошуку злодіїв? Що поліції заважає прикрити цю "лавочку", а державним банкам ПриватБанк та Ощадбанк впровадити швидкий механізм локалізації шахраїв та повернення коштів ошуканим громадянам?

P.S. Першу заяву про кібершахрайство вчора зареєстровано в поліції. На "гарячу лінію" Ощадбанку так і не додзвонилися.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...