Серед "Праведників народів світу" троє українців

Прізвища визнаних праведників викарбовують на стіні честі в єрусалимському Яд Вашемі

Верховний суд Ізраїлю оприлюднив імена цьогорічних набувачів почесного звання Праведника народів світу. Його присуджують після тривалої і ретельної перевірки спецкомісією, йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Від України відзнаку отримають нащадки трьох рятівників євреїв із Полтави, Маріуполя та Закарпаття. Одна з них, Марія Кутнич, померла 21 рік тому. Під час Другої світової війни жінка тишком переховувала та підгодовувала, крім своїх трьох дітей, ще й єврейську родину.

Троє українців отримали звання "Праведника народів світу" за порятунок євреїв під час Голокосту

Верховний суд Ізраїлю оприлюднив імена цьогорічних набувачів почесного звання «Праведника народів світу». Праведником, після тривалої і ретельної перевірки спецкомісією, визнаються не євреї, які ризикували життям, рятуючи євреїв під час Голокосту. Від України відзнаку цього року отримають нащадки трьох рятівників із Полтави, Маріуполя та Закарпаття.

Прізвища визнаних праведників викарбовують на стіні честі в єрусалимському Яд Вашемі. Від України там уже є понад 2,5 тисячі імен. Кілька плит стоїть порожніх – про запас. Ізраїльтяни вірять, що знайдуть іще чимало прикладів людяності серед жителів нашої землі. Звання праведників миру загалом мають понад 27 тисяч людей по всьому світу.

Через велику кількість встановлених імен тих, хто допомогав євреям, у Яд Вашемі відмовилися від висадження дерев, розпочатого ще 1962 року. Алея праведників миру починалася із посаджених дерев, як правило, самими праведниками. Але з часом на горі просто не лишилося місця для нових насаджень.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...