Та хто б і сумнівався: Виборчий штаб Еммануеля Макрона атакували хакери, пов'язані з російськими кіберзлочинцями

Ті ж самі, що стоять за атакою на Демократичну партію під час президентських виборів США

Виборчий штаб президента Франції Еммануеля Макрона атакували хакери, пов'язані з російськими кіберзлочинцями, що стоять за атакою на Демократичну партію під час президентських виборів США. Про це пише видання The Guardian, інформують Патріоти України.

"Хакери, що стояли за "масованою і скоординованою" атакою на кампанію обраного президента Франції Еммануеля Макрона, були пов'язані з цілою низкою фірм з дослідження кібербезпеки, тією самою групою, пов'язаною з Росією, яку звинуватили в атаці на Демократичну партію незадовго до виборів у США", - йдеться у повідомленні.

Нью-Йоркська компанія Flashpoint і токійська компанія Trend Micro заявили про те, що відповідальність за кібератаку несе група хакерів, відома як "Advanced Persistent Threat 28" (APT28), "Fancy Bear" і "Pawn Storm", що співпрацювала з Головним розвідувальним управлінням Росії.

"Якщо це насправді пов'язано з Москвою, цей витік свідчить про суттєву ескалацію порівняно з попередніми операціями Росії, спрямованими на президентські вибори в США, розширення підходу і масштабів роботи - від простої шпигунської діяльності до більш прямих спроб вплинути на результат", - зазначив директор з досліджень Flashpoint Віталій Кремез.

Нагадаємо, ФБР планує створити спеціальний підрозділ у своїй штаб-квартирі у Вашингтоні, щоб координувати своє розслідування російських дій, націлених на надання впливу на президентські вибори 2016 року.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...