Тихо, без зайвого галасу уряд знайшов спосіб, як заощадити на українцях

Набули чинності нові правила отримання субсидій

З 1 травня 2017 року в Україні набули чинності нові правила отримання субсидій.

Як повідомляє портал "Страна", на думку експертів, таким чином уряд зможе заощадити на них, повідомляють Патріоти України.

Що передбачають нові правила?

1. Знизили соціальні норми

Головною зміною стало скорочення соцнорми на споживання тепло-, електро - та газової енергії. Приміром, якщо в минулому опалювальному сезоні субсидія покривала 330 кубів на опалення квартири площею 60 кв метрів, то в цьому році 300. Решту доведеться доплачувати сім'ї за чинним тарифом.

2. Змінили опалювальний період

У 2017 та 2018 роках українцям з індивідуальним опаленням субсидії нараховуватимуть з 15 жовтня по 15 квітня.

3. Громадяни, які отримують субсидії, повинні будуть в обов'язковому порядку повідомити органи соціального захисту населення про зміни складу зареєстрованих у житлі людей, соціального статусу членів родини, про здійснення одноразової покупки на суму понад 50 тисяч гривень.

4. Переплату за комуналку будуть списувати з рахунку

Якщо за півроку у сім'ї набереться переплата, то з 1 травня ЖКГ її спише з рахунку. Як відомо, раніше вона просто переходила на наступний місяць.

5. Боржники ЖКГ залишаться без субсидії

6. Доходи за місяць, а не за рік

Тепер субсидії надаватимуть, враховуючи не місячну зарплату, а за весь календарний рік.

"Мабуть, це зроблено, щоб відсікти тих, хто отримує мінімальну зарплату. З нового року вона збільшена в два рази до 3200 гривень, але якщо б продовжували вважати середню зарплату за рік, то за рахунок минулого року багато громадян однаково претендували б на субсидії", - йдеться в повідомленні.

7. Збільшили субсидії для непрацездатних

Для пенсіонерів, людей з інвалідністю та інших непрацездатних громадян, уряд збільшив соціальну норму.

8. Субсидії для тих, хто проживає у садовому будинку

Раніше українці, які проживають у садових будинках або дачних кооперативах не могли претендувати на субсидії. Тепер же вони зможуть собі дозволити її оформити. Фінансування йтиме з місцевих бюджетів, у яких, як завжди, немає грошей.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...