В середньому українці залишають 50-100 грн у кав'ярнях та 250-300 грн у ресторанах середнього рівня без врахування алкоголю. Чек в елітних ресторанах починається від 500 грн. Про це Gazeta.ua розповів Родіон Єрошек, співзасновник компанії з автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster, інформують Патріоти України.
"Ціни в ресторанах підіймаються слідом за інфляцією. Заклади намагаються підвищувати їх не стрімко. Найближче підвищення очікується в квітні-травні. Обід в ресторані подорожчає на 5-8 відсотків", - каже експерт.
Частка ресторанних мереж і холдингів зростає. За словами Єрошека, ресторанний ринок зросте за рік на 3-5%. Стримує його розвиток дефіцит площ у прохідних містцях.
"Ринок укрупняється не тільки за рахунок такого об'єднання закладів, але й за обсягами інвестицій. Чекаємо, що навесні відкриється один-два ресторани щонайменше на 150 відвідувачів. Збільшиться кількість ресторанів з відомими іменами, тобто розвинеться франчайзинг. Навесні підприємці дивляться, куди вкласти гроші. Майже всі заклади фас-фуду чи вуличної їжі, які відкрили торік, планують розширюватися за рахунок франшизи", - говорить Родіон Єрошек.
Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...
Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...