Українська сценаристка створила відразу два культових персонажі мультфільмів (відео)

Зараз Наталія Гузєєва живе на дві країни - Німеччину та Україну

Капітошка та Петрик П'яточкін - найпопулярніші україномовні мультфільми, які створили київські аніматори. Як свідчить статистика YouTube, історію крапельки переглянули 2 мільйони 300 тисяч разів, а Петрика П'яточкіна понад 4 з половиною. При чому, судячи з коментарів, його дивляться переважно дорослі, для яких ці герої улюблені ще з дитинства, інформуютьПатріоти України з посиланням на 24 Канал.

Обидва персонажі з'являться у фантазії киянки Наталі Гузєєвої. Вона змалечку була за театральними і телевізійними лаштунками. Мама – ведуча концертів. Тато – перший диктор Українського телебачення.

Зізнається, над образом Капітошки довго не роздумувала, він з'явився одразу, а от сценарій довелося переписувати 8 разів.

Найважче було пояснити головному аніматору Генріхові Уманському, як саме виглядає ця крапелька, аби той зумів оживити її на екрані. Головний режисер найбільше ламав голову над вовчиком – чи він ходить у штанях, де живе, що їсть? Озвучити Капітошку запросили солістку капели бандуристів, Олену Слободяник, а от Вовчик заговорив голосом Богдана Бенюка.

А вже за 4 роки, у 1984 році, глядачі познайомляться з новим героєм Наталі – непосидою Петриком П'яточкіним. Тут теж зібралася потужна команда. Режисер Олександр Вікен вирішив відзняти мультфільм з використанням тотальної анімації – тобто 1 і 2 плани промальовують одночасно, а не окремо. Це найскладніший спосіб.

А композитор Володимир Бистряков своїми мелодіями створив особливий настрій: мультик настільки сподобався партійним інстанціям, що ті навіть пропустили джаз-рок.

Зараз Наталя Гузєєва живе на дві країни – Німеччину та Україну, продовжує писати дитячі казки та зустрічається з маленькими читачами, які й зараз знають, хто такі Капітошка і Петрик П'яточкін.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...