У Київському національному університеті ім. Т. Шевченка йде полювання на незгодних студентів?

Саме на тих, кого не влаштовує низька якість освіти та ігнорування думки абітурієнтів

22 студентів.

Саме стількох було відраховано на минулій екзаменаційній сесії з філософського факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка, пише на УП Олена Нікуліна, студентська активістка, випускниця КНУ, інформують Патріоти України.

Причиною відрахування стала академічна незаборгованість: студенти отримали більш, ніж два "незарахи", та були відраховані без можливості перескладання.

Серед них – учасники студентського руху КНУпротест, які оголосили про репресії і спроби адміністрації усунути "незгодних" студентів.

Ініціативи "незгодних" студентів, яких не влаштовує низька якість освіти та ігнорування думки студентів почали зявлятися в Університеті в останні роки. Зокрема, на філософському факультеті.

Поява студентів, які помічали порушення в мільйонних тендерах, вимагали внести зміни до навчального плану, просували впровадження виборності курсів, виступали проти некоректної поведінки викладачів викликала роздратування у кабінетах адміністрації.

Мені, як і будь-якому студенту, що був присутній на зустрічах з адміністрацією та ректором, не один раз доводилося чути від адміністрації вишу при будь-якій незгоді студентів, що це "знову все філософський" або навіть "агенти Шевапіл" (студентської організації, що займалася розслідуваннями корупції в університеті, а її засновники були відраховані).

Цієї зими в університеті почався новий протестний рух студентів – "КНУпротест".

Він виник внаслідок рішення адміністрації перенести сесію без попереднього інформування студентів про це рішення.

Учасники КНУпротесту виступали за вирішення проблеми опалень корпусів на ВДНГ та проти порушення прав студентів.

Варто зазначити, що проблема опалення корпусів ВДНГ виникала кожної зими і лише завдяки діяльності КНУпротесту вперше вдалося досягти зрушень (в корпусах стало тепліше) і домогтися від адміністрації звітності по проблемі.

КНУпротест складається з представників багатьох факультетів (там є студенти і з корпусів ВДНГ і з "Червоного"), але і в цій опозиції адміністрація зуміла побачити "агентів".

В процесі комунікації з протестом адміністрація не раз використовувала елементи тиску - прямі погрози декана юридичного факультету Івана Гриценка, розпорядження ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктору філософських наук, професору, академіку НАН України, НАПН України та АН ВШ України, заслуженому працівнику народної освіти України та Герою України Леоніду Васильовичу Губерському (ректор вважає грубим виявом неповаги, коли його ім’я зазначають без всіх регалій) на Вченій Раді деканам уважніше слідкувати за учасниками протесту, нагадування про долю засновників "Шевапіл".

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...