В Україні безвіз, а за океаном - відставка

І одне й інше може позитивно вплинути на становище України в світі

День тому у світовій політиці відбулися дві події, які, хоча й не пов'язані між собою, але можуть вселяти в українців оптимізм. Європарламент обговорив питання безвізового режиму для українців і проголосив «за». Нарешті це питання перетворюється з політичного анекдоту про подію, що весь час відкладається, у реальність, пише Юрій Луканов, повідомляють Патріоти України.

Уже сьогодні знаходяться зрадофіли, які ниють, мовляв, нащо нам той безвіз, коли в нас грошей нема? Мовляв, після безвізу з нас кляті європейці на кордонах будуть знущатися ще більше, ніж нині в посольствах при отриманні візи. От і розбери цих українців: нема безвізу погано, і є безвіз - теж погано.

Одначе це подія - історичний крок для України. Вона стоятиме на одному рівні із зіскакуванням з російської газової голки, що мінімізує вплив Кремля на нашу політику і прибирає газові схеми, на яких наживалися наші корупціонери.

Це подія рівня запровадженням е-декларацій для політиків у внутрішній політиці, коли громадяни наочно побачили шалені статки чиновників, котрі все своє життя пропрацювали у державних структурах. Результати таких рішень ми отримаємо не зразу, вони не видимі неозброєним оком. Але можна сказати, що фундаментальні прориви, які відриватимуть нас від тупого, агресивного совка у вигляді Російської Федерації.

За океаном трапилося дещо, що теж може позитивно вплинути на становище України в світі. Дональд Трамп усунув свого головного стратега Стіва Беннона з членів Національної Ради з Безпеки. Це інституція, яка має чи не найвищий рівень доступу до державної таємниці, звісно, якщо не рахувати президента і парламент.

Беннон був одним з ключових організаторів виборної кампанії Трампа. Коли Трамп, ставши президентом, призначив його у безпекову раду, то зазнав сильної критики через те, що той не є фахівцем з безпеки. Він голівудський діяч і гравець інвестиційного бізнесу.

Не минуло й три місяці, як Беннон вилетів з посади. У західних ЗМІ, посилаючись на кулуари, коментують відставку Беннона тим, що він був противагою Трамповому раднику з безпеки Майклу Флінну. Останній пішов у відставку і потреба в протистоянні йому відпала.

Таке твердження викликає скептицизм, адже Флінн був відставлений у перший же місяць перебування Трампа в Овальному кабінеті, а Беннон відійшов лише зараз. Навіть якщо вищезгаданий мотив не відмазка, а й справді має місце, все одно такі кадрові перестановки свідчать про суттєві зміни в оточенні президента США.

Флінн і Беннон однозначно є людьми Трампа. Флінн відверто тяжів до ближчих стосунків із Росією. Беннон на цю тему публічно не висловлювався, але теж був помічений на заходах, які патронував Владімір Путін. Таким чином, з безпекової ради пішли особи, котрі тяжіли до Москви.

Призначений на місце Флінна Герберт МакМастер є антиросійським «яструбом». Він публічно заявляв, що Росія є проблемою номер один для США.

Якщо згадати відставку Майкла Флінна, Трампового радника з безпеки, який брехав про свої контакти з російським послом, потім призначення антиросійського яструба МакМастера на посаду радника з безпеки, то це свідчить про те, що оточення Трампа витискає зі своїх лав непрофесіоналів, котрі керувалися скоріше корисливими мотивами у ставленні до Росії, ніж здоровим глуздом.

Скільки б тепер Трамп не висловлював симпатію до Москви, але його оточення не дозволить йому забути про анексований Крим і війну на Донбасі. Україна не стане предметом торгу з Путіним. Це ще один вчорашній позитив для Києва.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...