Великі гроші захоплять великі масиви без будь-якої відповідальності

Екс-міністр економіки висловився щодо питання вільного продажу земель в Україні

Володимир Лановий: В Україні немає ні ринку земель, ні механізмів його справедливого регулювання.

Про це президент Центру ринкових реформ, колишній міністр економіки України Володимир Лановий розповів на чаті в "Главреді", повідомляють Патріоти України.

Він зазначив, що в Україні величезні масиви знаходяться в розпорядженні держави, а також у селян, які самі не здійснюють господарської діяльності.

"Будь-який вільний продаж землі в таких умовах призведе до захоплення величезних масивів тими, у кого є гроші, без будь-якої відповідальності щодо ефективного та цільового використання цих земель. До нас прийдуть компанії з величезними грошовими коштами, робота яких буде виснажувати наші землі, угіддя. Через кілька років вони підуть з України і залишать за собою пустир - ні селян, ні якісних земель ", - зазначив він.

Про виснаження родючих земель він запропонував простежити на прикладі Франції, в якій зруйнований шар родючих угідь.

"Ми повинні розробити спеціальний протекціоністський механізм використання, оренди, фінансування і кредитування активних аграрних підприємств, а не латифундистів, які не є ні селянами, ні господарниками, а тільки качають мільйонні суми за співпрацю з іноземцями Реформа в аграрному секторі - .. багатопланова. Цьому можна приділити окрему розмову, але не сьогодні ", - додав Лановий.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...