Відпочинок на природі: Шашлик можна смажити не скрізь

7 зон відпочинку в межах Києва, де пікніки з вогнищем дозволені

На травневі свята українці традиційно готуються до відпочинку та природі. Факти ICTV вирішили нагадати, де в Києві заборонено смажити шашлик, повідомляють Патріоти України.

Приготування шашлику в забороненому місці у кращому випадку може обернутися штрафом. Гірше, коли через необережність може спалахнути все навкруги.

1 квітня 2016 року в Києві набула чинності заборона на розпалювання багаття за межами спеціально визначених місць. Відтак у лісах і посадках смажити шашлик не можна.

Головною причиною такої заборони є низький рівень культури – після відпочинку люди залишають гори сміття і не загашені багаття. Тож шашлик у лісі може обернутися штрафом у розмірі 1,5 тис. грн.

Крім того, Правила пожежної безпеки України забороняють розпалювати багаття у дворах житлових будинків, на дитячих майданчиках і тим паче на балконах.

– Розводити багаття, користуватися відкритим вогнем на відстані менше 30 м від будівель та споруд, викидати незагашене вугілля забороняється, – йдеться у тексті.

В окремих випадках для приготування їжі на відкритому вогні можна зменшувати ці відстані до 5 м, за умови наявності спеціально обладнаного вогнища, а також “вигородження місця застосування відкритого вогню негорючими конструкціями на максимальну висоту можливого полум’я”.

Якщо вам не терпиться приготувати шашлик у квартирі, краще зверніться до аеро- чи електрогриля. Принаймні використання цього пристрою в домашніх умовах передбачене його характеристиками.

Однак краще не ризикувати власною безпекою та здоров’ям. У Києві безліч спеціально обладнаних місць, де можна чудово провести час із друзями, приготувати шашлик і не нарватися на штраф.

Як відомо, з 1 квітня на території Києва діє заборона на розпалювання багаття у лісах і посадках. Однак залишилися ще місця, де можна посмажити шашлики в Києві і вибратися на пікнік.

Зона відпочинку Дідорівка

Ця міська зона відпочинку розташована біля берега. Тут можна взяти в оренду велику криту дерев’яну альтанку, в якій може поміститися 20 чоловік.

Мангал напрокат потрібно брати окремо. Дрова для багаття можна придбати у охорони за окрему плату.

На озері є платна риболовля, працює човнова станція і пункт прокату, і бажаючі можуть покататися на катамарані або човні.

Як дістатися: Від ст. м. Голосіївська можна пройти пішки або від ст. м. Либідська їхати маршр. №212 до зуп. Сільгоспакадемія.

Зона відпочинку на ВДНГ

На території Експоцентру можна відшукати багато затишних містечок для пікніка.

Тут за помірну плату можна орендувати палатки з дерев’яними лавками і столиками для пікніків, затишні альтанки, просторі намети, за оренду мангала потрібно буде заплатити окремо.

Дрова або вугілля можна як привезти з собою, так і купити на місці. Для розваги дітей є майданчик і галявина, де можна гратися з м’ячем.

Як дістатися: На метро їхати до станції Виставковий центр.

Зона відпочинку Нивки

Одна з найбільш популярних рекреаційних зон в Києві. Багато вільного простору і зелені. Шашлик, мангал і компанія зроблять ваш відпочинок тут незабутнім.

Як дістатися: Від станції метро Нивки потрібно сісти на будь-який маршрут, який прямує в бік автостанції Дачна, а від туди на 37 автобусі або 561 маршрутці їхати до радгоспу Нивки.

Зона відпочинку Берізка

Максимально зручна локація для жителів Троєщини – знаходиться на околиці масиву. Берізка – це березовий гай в оточенні соснового лісу.

Тут дуже красиво, є лавочки і пеньки-столи. Спеціальних місць для багаття тут немає, так само, як і сміттєвих баків.

Тому мангал беріть собою і запасіться пакетами для відходів.

Як дістатися: Доїхати можна від ст. м. Чернігівська на 416 або 6 автобусі до зупинки Крайня.

Зона відпочинку Демидівка

Всіх охочих чекає велика лісопосадка без особливих зручностей, але годиться для відпочинку веселою компанією.

Як дістатися: Від метро Дарниця потрібно проїхати на 45 автобусі (225, 545 маршрутках) до зупинки вул. Тростянецька, а потім на маршруті №316 до станції Лісництво.

Зона відпочинку Виноградар

Ця зона відпочинку розташована найближче до житлового масиву, а тому на свята тут не проштовхнутися.

Тут густий ліс, шишки під ногами і крокова доступність до транспорту в будь-яку точку міста.

Як дістатися: Від станції метро Нивки (маршрути 26, 455,465), Мінська (маршрут 24), Оболонь (маршрут 102), Петрівка (маршрут 25).

Зона відпочинку Межигірська

Чудова зона відпочинку за межами Києва. Але розрахована на тих, хто буде їхати на власному транспорті. Не забудьте мангал, пакети для сміття і гарний настрій.

Як дістатися: Від станції метро Мінська потрібно проїхати близько 15 хвилин на 99 автобусі, потім пересісти на один з маршрутів: 346, 350, 355, 398, 795 на автостанції Полісся, і вже через 10-15 хвилин ви будете в крокової доступності від пункту призначення.

Крім цього, комунальні служби спільно з рятувальниками визначили 38 рекреаційних майданчиків в околицях Києва, де ви можете законно відпочити, не ризикуючи заплатити штраф в розмірі 1500 грн.

Раніше ми писали про 7 зон відпочинку в межах Києва, де можна смажити шашлик.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...