Ворог мафії, прокурор Лазаренка і переслідувач президента - одного з них обере Кабмін

Реанімаційний пакет реформ та антикорупційні організації представили кандидатів від громадськості на посаду Аудитора НАБУ

Сьогодні Верховна Рада знову не змогла обрати представника від парламенту до комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро України. Кандидатуру британського детектива Найджела Брауна, яка лобіюється БПП і Народним фронтом, підтримали 200 народних депутатів при 226 необхідних

У рейтинговому голосуванні заступник генерального інспектора Міністерства юстиції США Роберт Сторч набрав 178 голосів, британський детектив Найджел Браун - 202 голоси.

Тим часом Реанімаційний пакет реформ та антикорупційні організації представили кандидатів від громадськості на посаду Аудитора НАБУ, які будуть подані Кабінету міністрів України для затвердження за квотою Уряду. пишуть НВ, повідомляють Патріоти України.

Кандидатур три: Марта Борщ, колишній американський прокурор, яка домоглася ув’язнення у США українського прем’єр-міністра Павла Лазаренка, Карлос Кастресана, іспанський прокурор, екс-голова створеної ООН Міжнародної комісії по боротьбі з безкарністю в Гватемалі, і Джованні Кесслер, італійський юрист і гендиректор Європейського управління боротьби з шахрайством (ОЛАФ).

Нагадаємо, в Україні триває формування трійці зовнішніх аудиторів НАБУ. Згідно з законом, єдиним способом звільнити чинного директора Антикорупційного бюро Артема Ситника є негативний звіт про його роботу, підготовлений комісією з трьох аудиторів, делегованих парламентом, Урядом і президентом.

Процес їх призначення вже супроводжується скандалом: зокрема у парламенті відбулося вже дві спроби делегувати до складу аудиторів кандидата з порушенням закону – фракції Народний фронт та Блок Петра Порошенка знехтували відібраним профільним Комітетом аудитором, Робертом Сторчем, заступником генерального Інспектора Департаменту юстиції США, та висунули замість нього власну узгоджену кандидатуру – Найджела Брауна, якого встигли охрестити в народі «лижним інструктором» через сумнівність принципу призначення і фаховість, яка викликає питання у антикорупціонерів. Проте за дві спроби парламентська більшість, яка лобіює його кандидатуру, так і не змогла забезпечити голосування за нього.

Тепер свого аудитора спробує делегувати Кабмін. Він запропонував громадськості висунуту кандидатури йому на розгляд, і сьогодні вона їх презентувала.

У її шорт-листі – три особи: Марта Борщ, колишній американський прокурор, яка домоглася ув’язнення у США українського прем’єр-міністра Павла Лазаренка, Карлос Кастресана, іспанський прокурор, який вважається одним з найвідоміших борців з корупцією в світі, і Джованні Кесслер, італійський юрист і гендиректор Європейського управління боротьби з шахрайством (ОЛАФ).

Протягом останніх двох років журналісти НВ спілкувалися з усіма трьома, тож подаємо короткий огляд «резюме» кандидатів та короткі тези з їхніх інтерв’ю НВ, повідомляють Патріоти України.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...