Вища рада правосуддя вперше дала дозвіл на арешт судді

Обвинувачення наголосило, що арешт судді — необхідна міра

Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою строком на два місяці судді Суворовського райсуду Одеси Костянтина Бобовського у зв`язку із його притягненням до кримінальної відповідальності. Генпрокуратуру у засіданні представляв прокурор відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням Сергій Василенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ракурс.

Суддя-злочинець вимагав хабаря від підсудної, якій загрожував арешт, за пом’якшення судового рішення. Щоб реалізувати свій злочинний замисел, Бобовський залучив як співучасника знайомого адвоката, який мав стати посередником в отриманні хабаря в розмірі двох тисяч доларів. Гроші спільники домовились розділити навпіл.

Обвинувачення наголосило, що арешт судді — необхідна міра, оскільки інакше він може знищити документи, які можуть слугувати речовими доказами проти нього.

Після обговорення члени ВРП ухвалили рішення про надання згоди на арешт судді. Це перше рішення ВРП щодо надання згоди на утримання судді під вартою, яке вона прийняла після набуття чинності Закону «Про Вищу раду правосуддя» та змін до Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, раніше Вища рада правосуддя забракувала закон про антикорупційні суди.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...