Вживані іномарки з Канади суттєво подешевшають для українців

Але є деякі нюанси

ВР України ратифікувала «Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою» На це піде півкроку, оскільки таку ж процедуру Угода повинна пройти в парламенті Канади. Експерти прогнозують, що на це піде кілька тижнів. Що зміниться для автомобілістів після того, як документ отримає повну юридичну силу? Про це розмірковує Корупція.Інфо, а інформують Патріоти України.

Зрозуміло, якщо мова йде про торгівлю, не можна не згадати про мита і податки. Для автомобілістів є новини: мито на б / у автомобілі, що імпортуються з Канади в Україну, після ратифікації Угоди стане нульовою.

Також відразу обнулиться мито і на деякі нові легковики, але тільки «об’ємні» – бензинові з двигунами від 2,2 до 3,0 літра і дизельні з моторами об’ємом більше 2,5 л. Решта потраплять під семирічний графік послідовного зниження ввізного мита – тобто, в кінцевому підсумку, на восьмий рік мито на всі типи легкових авто з Канади стане нульовим.

Є деякі труднощі і обмеження: пригнати автомобіль з-за океану своїм ходом неможливо, – потрібно доставка в контейнері, що в свою чергу вимагає певних витрат і терпіння на час очікування автомобіля. Також слід бути готовим до труднощів сертифікації – потрібно довести відповідність транспортного засобу нормам Євро, які часто не вписані як «Євро» в документації до автомобілів з-за океану, заготовити «європейську» оптику для заміни та сподіватися, що маркування на стеклах і елементах безпеки влаштує фахівців, уповноважених видавати висновок щодо відповідності ТЗ перед його сертифікацією.

Більш того: самостійно везти один автомобіль, навіть якщо «там» його хтось зможе купити і відправити за вас, – не так вже й вигідно. Щоб знизити собівартість доставки одного авто, часто контейнер завантажується 2-3 автомобілями. Крім цього, морська доставка в Україну обходиться дорожче в порівнянні з доставкою в порти Польщі або Німеччини. Але і цей варіант породжує нові складності: потрібна або віза і можливість їхати за машиною в порт, або ж доведеться довірити всю затію фірмам, які працюють за такими напрямками.

Наскільки привабливою виявиться знижка в 10% від вартості автомобіля (розмір мита) – стане відомо згодом, після ратифікації Угоди і збору достатньої кількості статистичних даних із ввезених авто з Канади.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...