Зухвалі дії патрульних поліцейських та необґрунтовані штрафи за порушення правил дорожнього руху викликали протести з погромами в Батумі

В ході заворушень постраждали декілька десятків людей

Сили спеціального призначення Грузії звільнили територію біля будівлі управління поліції Батумі від протестувальників, які протягом кількох годин влаштовували погроми в столиці Аджарії в ніч проти неділі, 12 березня.

За даними влади, в ході заворушень постраждали декілька десятків людей, передає Російська служба ВВС, інформують Патріоти України.

Під час операції з розгону натовпу поліція затримала близько 40 осіб.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі уточнив, що всі вони затримані в адміністративному порядку, однак проводиться кримінальне розслідування і частина осіб потрапить під кримінальну відповідальність.

"Усі особи, які брали участь і були організаторами цього вандального акту, будуть покарані з усією суворістю закону", — заявив міністр. На його думку, поліція застосувала адекватну і пропорційну силу.

Як повідомляють очевидці, до ранку біля будівлі управління поліції не залишилося протестувальників, муніципальні служби розчищають прилеглі вулиці від сміття, прибирають пошкоджені в ході заворушень автомобілі.

Міністр охорони здоров'я і соціального захисту Аджарської автономної республіки Заала Микеладзе підтвердив, що 33 людини були привезені в клініки, з них 15 були співробітниками правоохоронних органів.

https://www.facebook.com/tatotsetskhladze/videos/1...

Нагадаємо, після масових заворушень у Батумі, коли сотні людей трощили поліцейські будівлі та автомобілі, міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі дав наказ випустити на волю шістьох осіб, затримання яких раніше стало однією з причин погромів. Щоправда, їх притягнуть до адмінвідповідальності.

Ситуація в Батумі загострилася ввечері суботи, 11 березня. Патрульна поліція оштрафувала водія на 200 ларі (близько 2160 грн). Чоловік саме повертався з дружиною з похорону сина. Дорогою став, аби сходити в аптеку за ліками, бо дружині стало зле. У той час під'їхала патрульна поліція і наклала штраф через створення перешкод автодорожньому руху. Про це пише "Грузія Online". Між водієм і поліцейським виникла словесна перепалка. Чоловіка затримали. За нього намагався заступитися перехожий – його також затримали. Потім за водія заступилися ще місцеві жителі. Виникла бійка. У підсумку поліцейські затримали загалом шістьох осіб.

Новина про інцидент швидко поширилася містом і до головної будівлі поліції в Батумі під вечір прийшли до тисячі протестувальників, які також скаржилися на зухвалі дії патрульних поліцейських та необґрунтовані штрафи за порушення правил дорожнього руху. Правоохоронці спочатку не погоджувалися відпускати на волю шістьох затриманих, тож мітингувальники почали трощити камінням будівлю поліції, а також поліцейські автомобілі.

Протестувальники також вимагали звільнення новопризначеного керівника місцевої патрульної поліції.

Спецпризначенці застосували проти протестувальників водомети, світлошумові гранати, гумові кулі та сльозогінний газ. На той момент у результаті зіткнення постраждали 22 людини, в тому числі шість поліцейських. Учасники акції на вулиці поблизу будівлі поліції підпалили дві поліцейські автомашини.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

З архіву ПУ. Кохані жінки Шевченка - від кріпачок до аристократок

вівторок, 9 березень 2021, 20:58

Були в поета і заборонені стосунки. Українці святкують Шевченківські дні. Беззаперечно, Тарас Шевченко був багатостороннім генієм! Однак часто його особистість обожествляють, відбираючи все людське. Ми ж підготували для вас текст про Шевченка-людину. Л...

"Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то": Якщо отримали таке sms-повідомлення, будьте готовими, що станете жертвою

четвер, 25 травень 2017, 6:55

Єдине, що ще залишається виманити шахраям - дані вашої банківської картки. Останнім часом багатьом українцям на телефон приходять sms-повідомлення від імені банків, в яких говориться: «Ваша картка заблокована. Зателефонуйте за номером таким-то ». Зазви...